Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
LeBron - Brady

Legendák összeomlása

Miközben a tengerentúlon a baseball-szezon már az utolsó, vagyis a legfontosabb párharcánál tart, addig a három másik észak-amerikai „major” sportág még a szezon első harmadában jár, ám azt máris leszögezhetjük, hogy néhány korszakos zseni meg sem közelíti régi formáját.

Először nézzünk körül az NBA-ben, ahol továbbra is nagy bajban van a LeBron James vezette Los Angeles Lakers. A kaliforniai alakulat akárcsak a tavalyi szezonban, idén sem tud összerázódni, pedig a nagy hármas, James, Westbrook és Davis mellett szinte az egész keretüket lecserélték. Az eddigi 2-5-ös mérleggel viszont csupán egyetlen alakulatot tudnak megelőzni a Nyugati főcsoportban, márpedig a rájátszáshoz (amelyről az elmúlt idényben nagy meglepetésre lemaradtak) legalább hatot kellene maguk mögé utasítaniuk.

A gyenge szereplést sokan a csapat vezérének, az elmúlt évtizedek legjobb játékosának, LeBron Jamesnek a nyakába varrják, és mi tagadás, ha nem is a pályán mutatott teljesítménye, de a keret összeállításánál nyújtott tevékenysége miatt rá is szolgál a kritikákra. Az ugyanis nyílt titok, hogy a tulajdonos után (mellett) neki van a legnagyobb hatalma a franchise-on belül. Egy szerepben játékos, edző, menedzser és általános igazgató, vagyis az elmúlt időszakban nem történhetett semmilyen lényeges hadművelet anélkül, hogy ő rá ne bólintott volna. Egy biztos, játékosként zseniális, amit mutat, a többi „szakmában” viszont még bőven van tanulnivalója. Nagy kár, hogy a jelek szerint mindennek az NBA egyik legpatinásabb klubja issza meg a levét.

Ha gömbölyűről tojás formájú labdára váltunk, hasonló kaliberű sztárra bukkanunk, aki nem érezheti magát a legjobb bőrben. Igaz, a hétszeres bajnok Tom Brady esetében egészen máshol kell kutakodni a probléma forrása után. Az már a XVII. század óta gyakran használt szófordulat, hogy Cherchez la femme – vagyis Keresd a nőt! Nos, ezúttal is pontosan erről van szó. A veterán sztárirányító sok-sok éve a brazil szupermodell Gisele Bündchen férje, két gyermekük is született, ám az elmúlt hetekben egyre gyakrabban röppent fel a hír, hogy az álompár kapcsolatában nem alakulnak túl rózsásan a dolgok. A találgatásoknak aztán maguk az illetékesek vetettek véget, amikor októberben kijelentették, hogy a házasságuk végérvényesen megromlott, és elválnak az útjaik.

Nehéz lenne Brady pocsék teljesítménye és a válás között nem megtalálni az összefüggéseket, hiszen a csapata, a Tampa Bay Buccaneers tavalyelőtt bajnok lett, az elmúlt idényben pedig éppen hogy csak lemaradt a Superbowlról, ehhez képest az idén 3-5-ös mérleggel állnak, és csak annak köszönhetően vannak még versenyben a playoffért, hogy a csoportellenfeleik is rendkívül gyengén muzsikálnak.

Mi, szurkolók viszont csak egyet kívánhatunk. Mindkét legendás sportember találjon vissza a helyes útra, és csillogjanak mielőbb régi fényükben, hiszen ki tudja, hogy meddig élvezhetjük még a játékukat…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)