Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Lékai Máté

Lékai Máté távozik Veszprémből

Amikor a Szeged elleni bajnoki döntő visszavágójára Momir Ilics nem nevezte Lékai Mátét, már akkor sejteni lehetett, hogy valami gond van…Ezután ugyan nevezte a Kielce ellen a BL Final 4 elődöntőjében, de egy másodperc játékidőt nem kapott. Azóta folyamatosan találgattak a szurkolók, hogy Máté kitölti a jövő nyárig tartó szerződését, vagy idő előtt távozik.

A mai napon megkaptuk a hivatalos választ, távozik.

Mostantól kezdve az a kérdés, hogy hova? Eddig a Wisla Plock tűnt befutónak, de ez családi okok miatt egyre inkább esélytelen. Ha Magyarországon belül vált csapatot, akkor a Tatabánya és a Fradi közül kerülhet ki a győztes. Valószínűleg napokon belül megtudjuk a választ, mert a csapatok a napokban megkezdik a felkészülést a következő szezonra.

Máté az elmúlt években nagyon megosztotta a veszprémi szurkolókat. Sokan nagyon szerették, sokan viszont állandóan szidták, ha megérdemelte, ha nem. Legtöbben azt vetették a szemére, hogy egyre többet „celebeskedik” és egyre kevesebbet foglalkozik a kézilabdával.

Sejthető, hogy sohasem fogjuk megtudni, hogy mi vezetett a szerződés felbontásáig. Sajnos a Veszprém vezérkara nem szokta kommunikálni, hogy miért bont fel szerződéseket. Tavaly a brazil Rogerio Moraes és a montenegrói Vuko Borozan esetében is csak annyit lehetett megtudni, hogy vége, már az országot is elhagyták a játékosok, mire egyáltalán ezt bejelentették.

De Máté más szint, nem szabadna ugyanígy kezelni az ügyét. Ő sokszoros magyar válogatott, évekig csapatkapitány és 8 éve játszik a klubban. Annyit megérdemelnének a szurkolók, hogy valami indoklás is legyen, mert ez így nagyon kevés.

Lékai Máté 2014 óta volt a Veszprém játékosa. 315 mérkőzésen játszott, 753 gólt szerzett. 2019-től 2 évig csapatkapitány is volt.

Minden magyar kézilabda szerető nevében csak egy dolgot kívánhatunk: bárhova is kerül Lékai Máté, kapjon elég játéklehetőséget, nyerje vissza a csúcsformáját és még évekig legyen a válogatott egyik vezére!

Fotó: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)