Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Lékai Máté - Ferencváros

Lékai Máté zöldre cserélte a pirost…

Lékai Máté kétéves szerződést kötött a Ferencváros kézilabdacsapatával!

Sokan számítottak rá, hogy Lékai külföldön folytatja a pályafutást, de neki már a családja a legfontosabb, nem akart a családjától távol kerülni. Az NB1-es csapatok közül a Ferencváros és a Tatabánya tűnt lehetséges befutónak, végül az előbbi csapatra esett a választás.

Lékai Máté egy olyan csapatba kerül, ahol nagyon sok a fiatal játékos. Rutinjával, játéktapasztalatával nemcsak a fiataloknak tud a mentora lenni, hanem nagy segítsége lehet az újvezetőedzőnek, Pásztor Istvánnak.

Lékai régebben a PLER KC, a PICK Szeged, valamint a szlovén RK Celje játékosa volt. 2014 óta erősítette a bakonyi gárádt. Az elmúlt nyolc évben négyszer nyert bajnoki címet, hatszor Magyar Kupát, a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében hatszor léphetett pályára. 315 mérkőzésen 753 gólt szerzett, a 2016/17-es szezonban a szurkolók szavazatai alapján ő kapta a Carlos Pérez-díjat, 2019-től 2 idényen keresztül Lékai volt a csapatkapitány.

Lékai Máté nagyon szeretné kivezetni a válogatottat a párizsi olimpiára, emiatt is fontos, hogy egy olyan csapatba került, ahol ő lehet a vezér, ahol visszanyerheti a csúcsformáját.

Minden kézilabda szerető nevében a legjobbakat kívánjuk Máté!

Fotó: fradi.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)