Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
NBA

Lépéselőnyben a Golden State Warriors

Ma hajnalban lejátszották az észak-amerikai kosárlabda bajnokság, vagyis az NBA döntőjének ötödik felvonását.

A találkozó elején úgy tűnt, hogy a hazai pályán játszó Golden State Warriors nem ismer ellentmondást, és  végleg faképnél hagyja a keleti bajnok Boston Celtics együttesét, akik hosszú percekig nem találták meg az ellenszerét a Dubs becenevű alakulat támadójátékának. Nem csoda, hogy a meccs összképe alapján az egykori Bulls-klasszis, Steve Kerr legénysége a félidőt jelző dudaszó pillanatában magabiztosan, több mint tíz ponttal vezetett.

Azonban mindez semmit sem jelentett, a húszperces nagyszünet után egy egészen más felfogású vendégcsapat jött ki az öltözőből, és azonnal egy 10-0-ás futással indítottak, hogy máris ott loholjanak az ellenfelük nyakán.

Ám ha van a mai kosárlabda világában olyan klasszisokból álló csapat, akiket ez cseppet sem zavar meg, az éppen a Stephen Curry vezette Golden State Warriors együttese.

A már játékosnak is zseniális Kerr ezt az apró összeomlást egy gyors időkéréssel helyrepofozta, és ettől fogva már csak egyetlen csapat volt a pályán. A támadást és a védekezést tökéletes összhangba hozó Golden State Warriors.

A negyedik, vagyis a záró negyed már semmilyen komolyabb izgalmakat nem tartogatott, a hazaiak magabiztosan őrizték meg kétszámjegyű előnyüket, miután Tatum és társai legfeljebb szökőévenként találtak be, így a szakadék szélére kerültek.

A kelták szurkolói így már csak egy dologban bízhatnak. Hogy csütörtökről péntekre virradó éjszakára hazai környezetben sikerül kiharcolniuk a mindent eldöntő hetedik meccset.

Ám ehhez sokkal jobb játék, sokkal jobb egyéni teljesítmények és klasszis megoldások szükségeltetnek, mert a legutóbbi két találkozón éppen a legmagasabbra taksált játékosaik, Jayson Tatum és  Jaylen Brown mondtak csődöt. Nem is kicsit.

Márpedig nélkülük félkarú óriás a mai Boston. Vagy, hogy  precízebbek legyünk, kar nélküli törpe…

Mindenesetre van három napjuk, hogy felnőjenek a feladathoz, mert eddig könnyűsúlyúnak tűnnek…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)