Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Kispest Honvéd - Vasas FC

Lukic a hajrában duplázott, a Budapest Honvéd legyőzte a Vasast

Nenad Lukic hajrában lőtt két góljával a Budapest Honvéd otthon 2-0-ra legyőzte a sereghajtó Vasast a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának zárómérkőzésén, csütörtökön.

OTP Bank Liga, 15. forduló:

Budapest Honvéd FC-Vasas FC 2-0 (0-0)
————————————-
Bozsik Aréna, 2389 néző, v.: Karakó
gólszerző: Lukic (84., 88.)
sárga lap: Klemenz (19.), Szabó A. (63.), illetve Silye (11.), Márkvárt (43.), Holender (69.)

Budapest Honvéd: Szappanos – Szabó A., Klemenz (Prenga, 86.), Capan, Doka – Bocskay – Kocsis D. (Jónsson, 64.), Zsótér, Mitrovic (Gomis, 64.), Ennin (Domingues, a szünetben) – Lukic (Cirkovic, 90.)

Vasas: Dombó – Szivacski, Baráth B., Litauszki, Hidi P., Silye – Holender (Cipf, 69.), Márkvárt (Hidi M., 69.), Berecz, Radó (Zimonyi, 87.) – Novothny (Ferenczi, 87.)

A közepes iramú első félidőben a Honvéd volt kezdeményezőbb és játszott mezőnyfölényben, de ritkán tudott a zárt védelem mögé kerülni. Amikor ez mégis sikerült a hazaiaknak, akkor meg a befejezéseknél hibáztak, illetve a szünet előtt Lukic bombájánál Dombó és a léc közösen mentett. A Vasas gyors szélsőiben és a kontrákban bízott, de hiába alakított ki pár ígéretes helyzetet – kétszer szöglet után is veszélyeztetett -, nem sikerült gólt szereznie, amihez Szappanos védései is kellettek.

A szünet után 15 percig a hazaiak voltak fölényben, majd a vendégek sorozták meg ellenfelük kapuját és tíz percre átvették az irányítást. A félidő második fele kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, a védelmek mindkét oldalon könnyedén hatástalanították az ellenfél akcióit. A 84. percben aztán Zsótér beadását követően Lukic megszerezte a Honvédnak a vezetést, majd a center a 88. percben újra betalált, és bebiztosította a kispestiek sikerét.

A Budapest Honvéd két vereség után jutott ismét ponthoz az OTP Bank Ligában, mindjárt háromhoz, és a szezonban pályaválasztóként a hetedik fellépésén először nyert, négy döntetlen és két vereség mellett.

Forrás: MTI; Fotó: vasasfc.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)