Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
magyar - angol - 2022

Ma este újra megtelik a Puskás Aréna

Igazi ünnepnapra ébredtünk ma reggel, ugyanis ismét idehaza lép pályára a magyar nemzeti tizenegy.

A 20.45-kor kezdődő németek elleni mérkőzés egy héten belül immár a harmadik Nemzetek Ligája fellépésünk lesz a versenysorozat legmagasabb osztályában, és csodák csodája, Európa három klasszis gárdája, a világsztárokkal teletüzdelt olasz, angol és német együttes mellett, helyesebben között a második helyet foglaljuk el a kvartettben.

Egy ilyen társaságban nyilvánvalóan minden egyes találkozón az esélytelenek nyugalmával léphetünk pályára, de az már a tavalyi Európa-bajnokságon is feltűnő volt, hogy ez a szerep, vagyis a szervezett védekezésből való gyors ellentámadások vezetése sokkal jobban áll Marco Rossi tanítványainak, mintha egy hasonló, netán gyengébb képességű, de szívós ellenféllel szemben kell megmutatniuk a tudásukat.

Mindebben nagy segítségükre lesz a Puskás Arénába kilátogató hetvenezer magyar szurkoló, akik szokásuknak megfelelően egész  biztosan elképesztő hangulatot varázsolnak majd Európa egyik legszebb stadionjába.

Az viszont már nem a mi malmunkra hajtja a vizet, hogy Hansi Flick legénysége még nyeretlen a csoportmeccsek során, márpedig a Nazionalelf történetében ritkaságszámba megy, hogy egymást követő három mérkőzésen sem gyűjtenék be a három pontot. Az olaszokkal szemben elért idegenbeli döntetlen még nem verte ki a biztosítékot a mindig szigorú német közvélemény számára, de a keddi, angolok elleni iksz láttán egyre jobban felerősödtek a kritikus hangok, úgyhogy Thomas Müllerék valószínűleg kettőzött erővel vetik bele magukat a küzdelembe.

De a mi fiaink éppen az ilyen kihívásokat szeretik a legjobban, tehát semmi okunk, hogy féltsük őket. Sőt, féljenek inkább a németek, ha majd felzúg a hetvenezres kórus, hogy:

HAJRÁ MAGYAROK!

Várható  kezdőcsapatok:

Magyarország: Gulácsi; Szalai A., Lang, Orbán, Fiola; Vécsei, Nagy Á., Nagy Zs.; Sallai, Szoboszlai; Szalai Á.

Németország: Neuer; Klostermann, Süle, Rudiger, Raum; Kimmich, Goretzka; Sané, Müller, Musiala; Havertz.

A mérkőzést az M4 csatornán tekinthetjük meg.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)