Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Qatar2022

Ma sorsolnak a labdarúgó-világbajnokságra

A nemzetközi labdarúgó-szövetség, vagyis a FIFA pénteken 18 órától készíti el az év végi katari világbajnokság csoportbeosztását. A ceremóniára a rendező ország fővárosában, a Perzsa-, vagy más néven Arab-öböl partján fekvő metropoliszban, Dohában kerül sor.

Első lépésként a szervezők a tegnapi nap folyamán  nyilvánosságra hozták a kiemeléseket. Akárcsak a legutóbbi oroszországi vébén, ezúttal is a világranglista erősorrendjének megfelelően négy darab, egyenként nyolccsapatos kalapba osztották a résztvevő válogatottakat.

Apró szépséghiba, hogy harminckettő helyett csupán huszonkilenc ország neve került be a sorsolásra várók közé, ugyanis három hely – a különböző pótselejtezők győztesei számára – még mindig kiadó.

Meglehet, a házigazdák válogatottja a nem túl acélos ötvenegyedik helyen tanyázik a világranglistán, a hagyományokhoz híven a legerősebb kalap élére került. Ez pedig azt jelenti, hogy hiába az övék a mezőny egyik legszerényebb képességű alakulata, ennek a szabálynak köszönhetően – afféle kakukktojásként – bekerültek a Brazília, Belgium, Franciaország, Argentína, Anglia, Spanyolország és Portugália alkotta bombaerős nyolcasba, így elkerülik majd az említett sztárcsapatokat.

A futballvilág bánatára a Katarban tomboló nyári kánikula miatt a megszokottól eltérően télen, vagyis november végén kezdődik a világ legnézettebb sporteseménye, ráadásul az éppen zajló nyugat-európai futballidényt is meg kell szakítani a rendhagyó időpontra kiírt torna miatt.

Mi pedig itt, kis hazánkban nem csupán azt sajnálhatjuk, hogy a Marco Rossi vezette nemzeti csapat elvérzett a selejtezőkön, hanem azt is, hogy idén nyáron fájó szívvel, de lemondhatunk a szabadtéri kivetítők előtti, rövidnadrágos, hideg sörös szurkolásról, egy több mint egy hónapnyi, élményekkel teli, fülledt futballfesztiválról.

A sorsolást az M4 élőben közvetíti.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)