Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Ma újabb világbajnoki döntő!

A nyári kánikula kellős közepén hihetetlenül sűrű, de ami még ennél is fontosabb, elképesztően sikeres napokat él át a magyar sport.

Ha csupán ezt a hétvégét vesszük alapul, először a férfi kosarasaink Portugália legyőzésével továbbjutottak az első világbajnoki selejtezőcsoportjukból, majd szombaton este a női pólósaink értek el szenzációs eredményt, amikor csaknem letaszították a trónról a verhetetlennek vélt Egyesült Államok gárdáját.

Hozzátéve, hogy így is egy fényesen ragyogó vb-ezüstéremmel gazdagodtak, és minden dicséretet megérdemelnek ezért a párádés szereplésért.

Ma pedig jöhet a az a bizonyos hab a tortára, U20-as női kézilabda-válogatottunk ugyanis szintén világbajnoki döntőt játszik, miután pénteken este magabiztosan, 33-25-re legyőzte a svéd csapatot a Szlovéniában zajló vébé elődöntőjében.

A magyar lányok a torna során végig magabiztosan meneteltek, ifjabb Kiss Szilárd tanítványait jószerével még megszorongatni sem tudtak eddig az ellenfelek.

Hatból hat győzelem a mérlegünk, melyek közül a legszorosabb a dánok elleni ötgólos diadal volt (de akadt itt 41 gólos győzelem is az USA ellen), tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy még ezen a negyeddöntős összecsapáson sem kellett lerágnunk a körmünket az izgalomtól.

Ne is csodálkozzunk, ha ezek után mindenki világbajnoki címet remél a magyar lányoktól. És ez még akkor is igaz, ha a fináléban a remekül felkészített, mindezidáig szintén veretlen
norvég együttessel kell majd farkasszemet nézniük.

A világbajnoki címért zajló csata 17.30-kor kezdődik és a Sport1 televízió élőben közvetíti.

HAJRÁ MAGYAROK!

Fotó: IHF
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)