Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Zalánki Gergő

Magabiztos magyar győzelem a japánok ellen

A magyar férfi vízilabda-válogatott tíz gól különbséggel nyert a japán csapat ellen a zágrábi világkupa-selejtező harmadik fordulójában.

Eredmény, selejtező, A csoport (Zágráb), 3. forduló:

Magyarország-Japán 17-7 (4-2, 4-2, 5-2, 4-1)

a magyar csapat gólszerzői: Vámos, Német, Fekete 3-3, Angyal, Manhercz 2-2, Molnár, Vismeg, Burián, Vigvári Ve. 1-1

Vámos Márton és a duplázó Angyal Dániel góljával 3-0-ra megléptek a magyarok, aztán a japánok ötméteresből szépítettek. Csakhamar Vámos is a második gólját szerezte, emberelőnyből volt eredményes, amire az ázsiaiak ugyancsak fórból válaszoltak (4-2).

A második nyolc perc elején létszámfölényben Manhercz Krisztián kapásból pattintott lövéssel vette be a japánok kapuját, majd Molnár Erik kiállítás után növelte az előnyt. Japán gólra érkezett az újabb magyar találat, Német Toni húzta be a labdát, aztán ismét zárkóztak az ázsiaiak, végül Német a dudaszó pillanatában lőtte ki távolról a bal alsó sarkot. (8-4)

Vismeg Zsombor sikeres ötméteresével nőtt tovább a különbség, majd Vámos centerben oldotta meg szépen a feladatát, aztán a japánok értek fel gyorsan a kapu elé és zárták le pontosan a támadásukat. Burián Gergely is feliratkozott a góllövők közé, nem sokkal később Manhercz bombázott távolról a kapuba, majd Fekete Gergő értékesített egy pontos passzot. A negyedet az ázsiaiak szépítő gólja zárta le (13-6).
A negyedik negyedben Fekete ötméterest értékesített, aztán emberelőnyből is eredményes volt, közben pedig Vogel Soma 14-6-os vezetésnél ötméterest hárított fejjel. Ezután mégis betaláltak a japánok, de aztán Vigvári Vendel és Német lőtt még gólt (17-7).

A zágrábi tornán a magyarok hétfőn az amerikaiakkal, kedden pedig az Európa-bajnok horvátokkal találkoznak. Mivel a sorozat döntőjének Los Angeles ad otthont, így az amerikaiak automatikusan továbbjutók, mellettük a csoport két legjobb csapata szerepelhet a végjátékban.

Az A csoport állása: 1. Olaszország 9 pont, 2. Magyarország 6 (35-22), 3. Horvátország 6 (41-35), 4. Egyesült Államok 6 (39-36), 5. Franciaország 0 (22-34), 6. Japán 0 (25-43)

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/vlvhu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)