Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Magyar biliárdosok a világelitben

Ezen a héten rangos poolbiliárd versenyt rendeznek az Anglia keleti részén fekvő Brentwood városában.

A World Cup of Pool elnevezésű torna érdekességét az adja, hogy az átlagos biliárdversenyektől eltérően ezúttal nem egyéniben, hanem országonként, kétfős csapatban küzdenek meg egymással a felek. Éppen ezért nem véletlenül hívják ezt a viadalt csapat-világbajnokságnak is, miután nem kevesebb mint harmincegy ország harminckét párosa állhatott asztalhoz (a rendező britek két duóval nevezhettek).

A múlt idő használata azért is lehet indokolt, mert a hét első felében a nyitó forduló mind a tizenhat összecsapása véget ért, és ahogy az lenni szokott, jónéhány meglepetés született.

Természetesen ismerve a 9-es játék sajátosságait, illetve a viszonylag rövid, hét nyertes mérkőzések kiszámíthatatlanságát, a legesélytelenebb párosokat sem szabad egy laza kézlegyintéssel elintézni, hiszen ma már alig akad olyan földrész, sőt, mondhatjuk, hogy olyan ország, ahol ne találnánk kiváló játékosokat.

Szerencsére ez alól nem kivétel Magyarország sem, és ezt idén végre sikerült is bebizonyítanunk, miután a verseny 2006 óta íródó történetében először a mi poolosaink is meccset tudtak nyerni. A két magyar klasszis, a nemrégiben egyéniben világbajnoki harmadik Szolnoki Olivér, illetve a rutinosabb, egykor szintén vb-bronzérmes Földes Vilmos a csehek ellen 7-4-re diadalmaskodott, és mivel egyenes kieséses tornáról van szó, máris a legjobb tizenhat között találták magukat.

A következő ellenfelük magyar idő szerint pénteken este 18:45-től Svájc lesz, amely egyáltalán nem tűnik legyőzhetetlen párosnak. Amennyiben Viliék sikerrel veszik ezt az akadályt, akkor egy nagyobb hal, a már korábban a negyeddöntőbe jutott Egyesült Államok csapata következik, melynek a kilences játék aktuális világbajnoka, Shane Van Boening is a tagja.

Viszont amondó vagyok, hogy már csak babonából se szaladjunk annyira előre, szemeinket először Svájcra vessük, és majd utána ráérünk igazán nagyot álmodni.

A mieink (és az verseny összes) találkozóját a Sport2 élőben közvetíti.

Fotó: matchroompool.com
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)