Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Freiburg-Leipzig

Magyar győztes lesz a Német Kupában

Szombaton késő este magyar győztest, netán győzteseket avathatunk a Német Kupában, miután mindkét döntőbe jutott csapatban játszik honfitársunk.

A Freiburg színeiben Sallai Roland léphet pályára a berlini Olimpiai Stadionban, míg a Leipzig gárdájában egyenesen hárman, Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik képviselik hazánkat.

Ezer sebből vérző  futballunknak úgy kellenek ezek a sikerélmények, mint egy falat kenyér, hiszen immár harmincnégy éve, azaz 1988 óta nem fordult elő, hogy a pályán ünnepelhessen topligás kupagyőzelmet valamelyik magyar futballista.

Ez még akkor is igaz, ha Lisztes Krisztián személyében volt már azóta Német Kupa-győztes honfitársunk, de az egykori ferencvárosi középpályás 2004-ben sérülés miatt nem játszhatott az Aachent felülmúló Werder Bremen együttesében. Természetesen ettől még ő is kupagyőztesnek mondhatja magát, de azért mégiscsak az az igazi, ha a pályán, a csapattársakkal ünnepelhet az ember.

Az elmúlt években aztán felpörögtek az események, és a lipcsei alakulat kétszer is bejutott a fináléba, ám hiába tett meg mindent a győzelemért 2019-ben Gulácsi és Orbán, majd két évvel később újra a  nemzeti tizenegy hálóőre, mindkétszer vesztesen hagyták el a pályát.

És hogy azon a bizonyos 1988-as Eintracht Frankfurt – Bochum összecsapáson mi történt? Jött egy szőke, magyar fiatalember, aki azon kívül, hogy a középpályán remekül mozgatta  a frankfurtiakat, a 81. percben nekifutott egy huszonnyolc méteres szabadrúgásnak és tanítanivaló mozdulattal a kapuba csavarta a labdát, eldöntve a kupa sorsát.

Nekünk, a magyar labdarúgás szerelmeseinek viszont nincs más dolgunk, minthogy este 20 órakor leülünk a televíziókészülékünk elé, kényelembe helyezzük magunkat és élvezzük ezt a ritka  pillanatot, amikor egész Európa a mi futballistáinkra figyel, és ki-ki a vérmérséklete, illetve a fogadása szerint szurkoljon, hátha lesz egy szabadrúgás, egy cselsorozat, vagy egy kivédett tizenegyes a hajrában, és ismét a mi fiúnk kerül a másnapi Kicker címoldalára.

A kupadöntőt a Sport1 televízió élőben közvetíti.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)