Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Siklósi Gergely

Magyar párbajtőr arany- és bronzérem Vancouverben

Siklósi Gergely arany-, Kun Anna pedig bronzérmet nyert a párbajtőrözők kanadai világkupa-versenyén Vancouverben.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a 2019-ben világbajnok, 2021-ben olimpiai ezüstérmes Siklósi a fegyvernemben szokatlan fölénnyel győzött. Dancsházy-Nagy Tamás válogatott edző honvédos tanítványa az egyik legszorosabb asszóját a döntőben vívta a franciák világklasszisa, Yannick Borel ellen, de ez az párharc is 15-12-vel zárult.

A 64-es táblán a német Marco Brinkmannt, a dél-koreai Kim Dzse Vont 15-11-re, a kazah Dmitrij Alekszanyint 15-10-re, az ukrán Volodimir Sztankevicset 15-11-re verte, majd az elődöntőben a kínai Lan Ming Haót 15-10-re győzte le, végül az egyéniben és csapatban világ-, illetve Európa-bajnok, a francia válogatottal 2016-ban olimpiai aranyérmes Borellnél is jobbnak bizonyult három tussal.

Kuna Anna – Plásztán Attila tatai tanítványa -, aki a hunfencing.hu megfogalmazása szerint a fegyvernemében kivételesen különlegesen szállítja sorra egymás után a kimagasló eredményeket, az elődöntőig menetelt úgy, hogy a negyeddöntőben 10-14-ről fordítva nyert a francia Lauren Rembi ellen. A főtábla első fordulójában 15-7-re verte a georgiai Arina Kornyejevát, majd 15-12-re az amerikai Catherine Nixont, 15-9-re az ukrán Vlada Harkovát, ezután következett Rembi elleni asszója, végül 15-11-re kikapott a későbbi győztes olasz Giulia Rizzitől.

Koch Máté és Muhari Eszter a nyolcaddöntőig jutott, Büki Lili a 64 között búcsúzott.

A férfiaknál és a nőknél is 192 fős volt a mezőny.

Forrás: MTI; Fotó: hunfencing
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)