Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Leipzig - Celtic

Magyarok a BL-ben

A magyar válogatott elképesztő teljeítményt nyújtott a Nemzetek Ligájában, amellyel hosszú évtizedek óta először állította teljes mellszélességgel maga mellé a labdarúgástól már félig-meddig elfordult közvéleményt.

Kezdődött azzal, hogy oda-vissza megvertük az angolokat, hogy aztán Németországban is diadalmaskodni tudjunk, megteremtve az esélyt arra, hogy ebből a halálcsoportból bejussunk a négyes döntőbe. Noha a legnagyobb bravúr végül nem sikerült, Marco Rossi legénységének egy egész országot sikerült lázba hoznia.

Külföldi szakemberek tucatjai próbálták megfejteni a magyar válogatott szárnyalásának okát, de senki nem tudott biztos megoldásra jutni. Persze, egyikőjük sem Magyarországon él, így hát nem is itt dolgozik, és ebből kifolyólag nem a magyar bajnokság rangadóival töltik el kevés szabadidejüket.

Mi, magyar szurkolók viszont könnyen beszélünk, számunkra elég csak valamelyik kedvenc játékosunk nevét kiejteni a médiában, máris egy másik univerzumba kerülünk. Hihetetlen, de ma már ott tartunk, hogy aki magára ölti a meggypiros mezt, az nemzeti hősnek számít.

De hogy ehhez milyen sokat kellett dolgozni a stábtagoknak és maguknak a labdarúgóknak, azt jobb, ha nem tudjuk meg, mert rémálmainkban felvetődhetne egy-egy erőnléti edzésük, amely közben az orrunk és a szájunk helyett valamely másik testrészünkön keresztül próbálnánk lélegezni.

De vajon hogy jön mindez a felvezetés Európa legnézettebb, legmagasabb színvonalú kupasorozatához, a Bajnokok Ligájához?

A fordulónkénti tizenhat mérkőzés közül tizenöthöz sehogyan sem. Ám számunkra, a magyar labdarúgás szerelmesei számára maradt egy összecsapás, amely mindennél fontosabb. Ez pedig a mindenkori lipcsei mérkőzés, ahol a magyar válogatott tengelye lép pályára.

Ma 18.45 órai kezdettel sem lesz ez másképpen, ráadásul ezúttal élet-halál harcról lesz szó, hiszen Gulácsi, Orbán és Szoboszlai csapata valóban az életben maradásért lép pályára. Az ellenfél a minden helyzetben és mindenkor veszélyes, skót Celtic lesz, amely minden bizonnyal ezúttal is a szívét-lelkét kiteszi a pályára. Márpedig, ha ők így futballoznak, akkor bármi megtörténhet.

De a futballtudás a mi oldalunkon van, és ezt milyen jó kimondani…

Várható kezdőcsapatok:

RB Leipzig: Gulácsi; Simakan, Orbán, Gvardiol, Raum; Kampl, Schlager; Szoboszlai, Forsberg, Nkunku; Werner.

Celtic: Hart; Juranovic, Welsh, Jenz, Taylor; Hatate, McGregor, O’Riley; Abada, Furuhashi, Jota.

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban ismét a büntetőlapokra hívnánk fel a figyelmeteket, mégpedig a 4,5 fölötti kimenetelre (2,02-es odds).

A mérkőzést a Sport1 csatornán tekinthetjük meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)