Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Magyaros futballrangadó Németországban

Két magyar futballista csapata játszik egymás ellen hétfő este a női Bundesligában. A német bajnokság 16. fordulójának zárómérkőzésén Turányi Lilla Leverkusenje fogadja a Zeller Dórát is soraiban tudó Köln együttesét.

Hat, illetve a szóban forgó csapatok számára hét mérkőzéssel a vége előtt a Leverkusen a szó szoros értelmében középcsapat. 21 pontja van, hasonlóan a Freiburghoz és a Werderhez, ezzel 12 pontra van a kieső, és 9 egységre a dobogós, vagyis BL-selejtezőt érő helyekről. A Kölnnek ennél azért több nézelődnivalója van a tabellán, igaz, inkább hátrafelé. 14 pontjuk csak öttel több, mint a már kieső helyen tanyázó Nürnbergé.

A Leverkusen hazai mérlege felemás. Csak egyszer kaptak ki, a harmadik helyen álló Hoffenheimtől, miközben a világelithez tartozó Wolfsburggal döntetleneztek. A hasonló súlycsoportú Essen, és a tabella alsó régiójához tartozó Leipzig ellen viszont szintén csak egy ikszre futotta.

A Köln idegenbeli produkciójáról ez nem mondható el. Egyetlen győzelmüket a mögöttük álló Nürnberg ellen aratták, miközben pontot szerezni is csak a sereghajtó Duisburg és a Freiburg ellen tudtak. A többi fellépésükön vereséget szenvedtek.

A két csapat őszi randevúja után a Leverkusen örülhetett, ellentétben a közelmúltbeli meccseiktől gólesőt váró szurkolókkal. Legutóbbi négy mérkőzésükön kereken 1-es gólátlagot hoztak össze, egy 0-0 és egy 1-1 mellett két 1-0-s Leverkusen siker formájában.

(Kiemelt kép: Bayer 04 Leverkusen)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)