Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Haaland

Manchesteri derbi

Vasárnap délután nem mindennapi rangadóra került sor a Premier League, vagyis az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójában. A helyszín Manchester volt, ahol a város két patinás klubcsapata, a City és a United nézett farkasszemet egymással.

Egy ilyen helyi derbi a világ összes pontján igazi futballcsemege, hát még Angliában, ahol a leggazdagabb klubok versengenek egymással. A szakemberek a mérkőzés előtt a bajnoki címvédő Cityt látták esélyesebbnek, de hozzátették, hogy egy ilyen párharc a helyezésektől függetlenül kiszámíthatatlan.

Nos, ami aztán a zöld gyepen történt, azt valóban nehezen lehetett volna megjósolni. A Guardiola vezette kékek ugyanis nem hogy igazolták a papírformát, és otthon tartották a három pontot, hanem nemes egyszerűséggel a földbe döngölték a vörös ördögöket.

A City már az első játékrészben tudatosította az ellenfelével, hogy ki az úr Manchesterben, ugyanis Haaland és Foden két-két  góljának köszönhetően a szünetben ez állt az eredményjelzőn:

Manchester City – Manchester United 4-0

Innen pedig nem volt visszaút, különösen úgy, hogy a fordulás után a norvég center és az ifjú szélső is betalált még egyszer-egyszer, 6-1-re módosítva az eredményt.

Noha a lefújás előtt Martial két gólt is szerzett, és valamelyest kozmetikázott a vereség mértékén, a 6-3-as végeredmény a City szimpatizánsai mellett legfeljebb nekünk, a magyar labdarúgás szerelmesei számára idéz fel kellemes emlékeket.

Ezzel a sikerrel a City tovább üldözi a tabellán az idény meglepetéscsapatát, az Arsenalt, a United pedig egy szép győzelmi sorozat után kapott egy hatalmas pofont.

Érdekesség, hogy a norvég támadó, Erling Haaland a legutóbbi három hazai mérkőzésén egyaránt mesterhármast ért el, amely egyedülálló rekord a liga történetében. Már ez is döbbenetes adat, az pedig különösen az, hogy a szőke gólvágó nyolc forduló utan tizennégy találattal vezeti a góllövőlistát. Ha így folytatja, alighanem újabb rekordokat dönthet meg.

Mi szurkolók pedig csak egyet sajnálhatunk…

Hogy ez a csodacsatár nem lesz ott a világbajnokságon. Viszont jó hír, hogy a Bajnokok Ligájában már szerdán újra megcsodálhatjuk. Ott eddig két mérkőzés három gól a mérlege.

Valami azt súgja, hogy a Köbenhavn ellen tovább folytatja majd ezt az elképesztő sorozatot.

Fotó: eurosport.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)