Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Újabb sztárral küzdhet meg Marozsán Fábián

Marozsán Fábiántól (is) hangos a magyar sportsajtó. Nem túlzás, a magyar teniszező kiváló formának örvend, amit a miami ezres tornán bemutatott bravúrsorozata is bizonyít. Két komoly skalpot is begyűjtött, így az ATP-torna nyolcaddöntőjében találta magát.

Az első körben a selejtezőből érkező amerikai Kovacevic legyőzése még „csak” a papírforma érvényesítése volt. Ami viszont utána következett, az már kétségtelenül minimum bravúr, ha nem szenzáció. Marozsán ugyanis ezután alig egy óra játék alatt legyőzte a világranglista-hetedik Holger Runét, majd Alexey Popirint is két vállra fektette.

Ezzel nem mellesleg gyakorlatilag kijutott az olimpiára, valamint jövő héttől hivatalosan is a világ 50 legjobb férfi teniszezője közt tartják majd számon. De, maradva a miami eseményeknél, újabb nagy névvel küzdhet meg. Nyolcaddöntős ellenfele ugyanis a pillanatnyi világranglistán 10. helyen álló Alex De Minaur lesz.

Az ausztrál teniszező komolyabb megpróbáltatások nélkül jutott el a legjobb tizenhat közé. De Minaur előbb simán verte a koreai Kwont, majd a német Struff következett. Ő az első szettben tiebreakre tudta kényszeríteni Marozsán soros ellenfelét, ám a második játszmát már simán hozta az ausztrál.

(Kiemelt kép: Getty Images)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)