Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Olimpia

Meggyorsította három sportoló országváltását a NOB

A 2024-es, párizsi olimpia közelségére tekintettel felgyorsította három sportoló országváltását a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB).

A szervezet hivatalos honlapján jelentette be, hogy csütörtöki ülésén tárgyalt Francesca Cingolani BMX-es, Jack Fairclough skeetben versenyző sportlövő és Jeanne Lehair triatlonos kérvényéről, amelyet az érintett nemzeti szövetségek korábban már elfogadtak.

A 20 éves Cingolani argentin színekben kezdte pályafutását, de tavaly úgy döntött, Olaszországban folytatja, és márciusban U23-as Európa-bajnoki címet ünnepelhetett. Fairclough, a többszörös brit bajnok sportlövő az ír nemzeti csapat, míg a 2015-ben a francia vegyes váltóval világbajnok triatlonos Lehair a luxemburgi válogatott tagjaként szeretne kijutni a jövő évi ötkarikás játékokra.

A NOB szabályzata szerint azok a sportolók, akik olimpián, nemzetközi, kontinentális vagy regionális bajnokságokon már képviseltek egy országot, három évig nem indulhatnak az olimpián új országuk színeiben, kivéve ha az érintett nemzeti szövetségek és a NOB végrehajtó bizottsága – egyéni elbírálás után – engedélyt ad rá.

Forrás: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)