Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Megkezdi a füves szezont Marozsán

Két, a Roland Garrostól hamar búcsúzó teniszező lép újra pályára hétfőn, Stuttgartban. Marozsán Fábiánnak a 32, míg a szerb Medjedovicsnak a 64 közé nem sikerült bejutnia franciaországi tornán. Most borítást váltanak, és a füves szezon első mérkőzését vívják egymás ellen.

Medjedovics a selejtezőből jutott a Garros főtáblájára. Mindhárom meccsét magabiztosan, 2-0-ra nyerte, a „nagyok között” viszont már nem tudott nagyot alkotni. Az olasz Cobolli rögtön az első körben legyőzte. Bár 2-0-nál még tie-breakben szépíteni tudott a szerb, végül 3-1-re kikapott.

Marozsán Fábián ezzel szemben főtáblás volt a Garroson, és meccset is sikerült nyernie. Az első fordulóban gond nélkül, 3-0-ra intézte el a kazah Kukushkint. A következő körben viszont egy hasonló elszenvedője volt. A jóval magasabban rangsorolt Grigor Dimitrov szettveszteség nélkül győzte le.

Marozsán és Medjedovics nem lesznek ismeretlenek egymás számára. 2021-ben kétszer is találkoztak. Igaz, akkor mindkétszer salakon mérték össze erejüket. Márciusban, Antalyában 2-1-re Marozsán, míg májusban, Boszniában 2-0-ra Medjedovics nyert.

(Kiemelt kép: Getty Images)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)