Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Snooker

Meglepetés, hogy nincs meglepetés

Lassan lezárul az első kör, és kialakul a legjobb tizenhat mezőnye a 2022-es sznúker-világbajnokságon.

Az eddig eltelt négy játéknapon tizenegy összecsapás fejeződött be, és holnap estére fény derül az utolsó elsőkörös továbbjutók kilétére is.

A kiemeltek eddig remekül teljesítettek, de talán közelebb állunk az igazsághoz, ha úgy fogalmazunk, hogy a selejtezőből érkezettek muzsikáltak meglepően gyengén, és nem hozták még a tőlük elvárható átlagos formájukat sem, így a meccsek zöme rendkívül egyoldalúra sikeredett.

Eddig tehát  a vébé helyszínéül szolgáló Crucible Színházban, no és  a televíziókészülékek előtt nem kellett lerágniuk a körmüket a nézőknek a nagy izgalmak közepette, de úgy gondolom, és a hagyományok is azt mutatják, hogy ez csak a vihar előtti csend volt, talán már mától minden megváltozik, és a lapos összecsapásokat drámai, fordulatokban bővelkedő mérkőzések váltják fel.

Ez a kijelentés talán azért sem elhamarkodott, mert az első körből fennmaradó meccseken igazi nagyágyúkat hozott össze a sorsolás szeszélye. Elég csak a délelőtt 11 órakor kezdődő Kyren Wilson – Ding Junhui vagy a fél 4-kor rajtoló Judd Trump – Hossein Vafaei mérkőzéseket említeni.

Ennyi bevezető után nézzük a mai párosításokat és az esélyeket:

Kyren Wilson (angol) – Ding Junhui (kínai)

Igazi slágerrangadóval kezdődik a nap, mindkét játékos többszörös pontszerző győztes, játszottak már világbajnoki döntőt is, így hiába, hogy a kínai klasszis csak a selejtezőből érkezett, semmivel sem kisebbek az esélyei, mint a nem éppen a legjobb idényét futó ellenfelének.
Szoros végjátékot várok, egy-egy nüansz dönthet a továbbjutásról. Márpedig, ha ilyen izgalmak lesznek, az Dingnek kedvezhet, aki nyomás alatt nyugodtabban, eredményesebben tud teljesíteni.
Tippem: Ding Junhui

John Higgins (skót) – Thepchaiya Un-Nooh (thaiföldi)

Ők ketten már félúton járnak, tegnap kilenc framet letudtak a lehetséges tizenkilencből. Eddig fej-fej mellett haladnak (5-4 az ázsiai sznúkeres javára), ám úgy gondolom, hogy  a hátrány dacára egyáltalán nem fenyegeti veszély a négyszeres világbajnok skót legenda győzelmét. Különösen taktikai játékban nő ellenfele fölé,  márpedig a végjátékban biztosra vehetjük, hogy ezen áll vagy bukik minden.
Tippem: John Higgins

Judd Trump (angol) – Hossein Vafaei (iráni)

Trumpot nagy esélyesnek tartják a fogadóirodák, ám én éppen ezen a meccsen várom azt a meglepetést, amellyel eddig nem szolgált a 2022-es vébé.
A tehetséges iráni fiatalember egyre érettebb játékot mutat, és manapság már el is hiszi, hogy bárkit képes megverni. A motivációs problémákkal küszködő angol zseni most ennek eshet áldozatául.
Tippem: Hossein Vafaei

Jack Lisowski (angol) – Matthew Stevens (walesi)

Ők is már túl vannak az első felvonáson, amely 6-3-as Lisowski vezetéssel zárult.
Nagy csodát ne várjunk a folytatásban sem, a balkezes angol könnyűszerrel veszi ezt az akadályt.
Tippem: Jack Lisowski

Luca Brecel (belga) – Noppon Saengkham (thaiföldi)

Kiszámíthatatlan párosítás, különösen a fiatal belga klasszis szeszélyes játéka okozhat fejtörést a tippelésnél. Ha jó napja van, bárkit képes megverni, ha nem akkor viszont saját magát szokta.
És miután pályafutása során az eddigi teljesítménye a vébéken négy fellépés, nulla győzelem, úgy érzem, hogy nem a Crucible a kedvenc versenyhelyszíne, és egy darabig még biztosan nem is lesz az.
Tippem: Noppon Saengkham

A mérkőzéseket az  Eurosporton követhetjük figyelemmel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)