Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Messi - Miami

Messi újabb négy évre aláírt

Szép nagy csinnadrattával lezajlott Londonban a FIFA-gála, vagyis a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szokásos éves díjátadó ünnepsége, ahol az év legjobb férfi játékosának járó díjat az argentin Lionel Messi nyerte meg. Ezzel ő lett ennek a rangos elismerésnek a történetében az első háromszoros győztes.

Hm, érdekes döntés, kiáltott fel a fél világ futballszerető közönsége…

Különösen annak tudatában volt furcsa mindez, hogy az argentin klasszis hosszú hónapok óta egy olyan ligában játszik, amelyet csupán egykor volt sokat elért, ám enyhén szólva is leszálló ágban lévő öregfiúk, középszerű, nevenics, botlábú játékosok és feltörekvő, ám kissé ügyetlen fiatalok alkotnak.

Nos, ehhez képest ezen a szavazáson is Lionel Messi lett a legjobb. Talán a több mint egy évvel ezelőtti világbajnoki címét díjazták ezzel? Az a bő három hét ott a Közel-keleten évekig biztosítja számára a nemzetközi díjakat?

Vajon van-e okunk csodálkozni a norvég, no és a Manchester City szurkolók felháborodásán? Hogy vajon mégis miért nem Erling Haaland nyerte meg a kitüntető díjat? Aki azon kívül, hogy Bajnokok Ligája győztes lett, megnyerte a Premier League-et, nem mellékesen mindkét sorozatban gólkirály lett…

Ám úgy fest, hogy a FIFA nagyurait ez hidegen hagyta, nekik reklámarc kellett, és ők a mai napig úgy látják (nyilván megvan hozzá a marketing csapatuk), hogy még mindig Lionel Messi az aranybánya. Még az sem érdekelte őket, hogy ezzel a döntésükkel saját magukat tették nevetségessé…

Viszont egy dolog biztossá vált….

Lionel Messi a saját tudta nélkül négy évre aláírt.

Nem egy klubcsapathoz, hanem a FIFA uraihoz. Hiszen addig úgyis ő lesz a világ legjobb játékosa, amíg a következő világbajnokságon egy másik csapat leendő klasszisa le nem taszítja a trónról.

2026-ban viszont elvileg új világbajnok lesz. Bár ez sem biztos…

Feltételezzük, hogy ismét Argentína lesz a világbajnok, de Messi nem is játszik már. (Nem baj, ő lesz a világ legjobbja, hiszen a szelleme miatt sikerült).

Nem Argentína lesz a világbajnok (feloszlik a FIFA)

Szerintetek is Messi érdemelte meg ezt a díjat?

És 2026-ig is neki kell kapnia…

😁😁

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)