Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Mi van a magyar kézilabdával?

Mi folyik a magyar kézilabdában?

A magyar válogatott számára egy rendkívül fontos, ám annál nehezebb mérkőzésre kerül sor ma 20.30-kor a női kézilabda Európa-bajnokság csoportküzdelmei során. Az ellenfelünk ugyanis nem más, mint a világbajnoki és nem mellékesen Európa-bajnoki címvédő Norvégia válogatottja lesz, akik az eddigi két találkozójuk során a horvátokat kilenc, míg a svájciakat tizenhét (!!) góllal múlták felül.

No, egy ilyen együttessel szemben még a magyar kézilabdázás történetének legjobb csapatai sem számítottak esélyesnek, hát akkor mit várhatunk ma azoktól a hölgyektől, akik mindezidáig kilátástalan játékkal rukkoltak elő?

Kezdődött úgy, hogy az utolsó felkészülési találkozónkon kiütéses vereséget szenvedtünk a német válogatottól, majd folytatódott azzal, hogy immár a kontinensviadal csoportkörében csupán vért izzadva tudtunk nyerni a gyengécske, a sportág alapjait még csak most tanuló svájci alakulat ellen, hogy a szintén a futottak még kategóriát képviselő horvátok ellen megfejthetetlen taktikával és megmagyarázhatatlan hibák sorozatával, mindössze tizennyolc gólt összeszerencsétlenkedve sima vereséget szenvedjünk.

Hogy mi lehet a probléma egy olyan kiemelt sportágban, ahová dézsából öntik a pénzt, az minden bizonnyal egy hosszabb elemzést igényel, de hát várjuk meg ezt a bizonyos ma esti összecsapást, illetve a gyászos szereplés ellenére összehozott továbbjutás utáni meccseket. Hátha nem a rendszerben van a hiba, hanem csak elkéstünk a formaidőzítéssel. Ha van egyáltalán formánk…

Meglehet, ez a magyarázkodás már a férfiak Európa-bajnokságán is kiverte a biztosítékot a sportág szerelmesi számára, hiszen aki követi a kézilabdát, tisztában van vele, hogy kis hazánkban messze a legjobbak a körülmények ahhoz, hogy a világ (egyik) legjobbjai legyünk. Ehhez képest immár évek óta csupán a világ legszánalmasabb bohócai szerepét játsszuk el.

Esetleg felelős van-e? Várjuk a feltett kezeket! Ha már a sáncolásnál nem használjuk….

A tippmixpro.hu oldalon 1,04-szeres odds van a norvégok győzelmére. Ez már szinte megalázó. Mondjuk a pillanatnyi erőviszonyokat nézve, még ez is sok, hiszen a nemzetközi portálokon 1,01-szerest fizet az ellenfelünk sikere.

A magyar-norvég találkozót az M4 csatornán nézhetjük meg.