Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Mi lesz Veled Németország?

Mi lesz veled, Németország?

Múlt héten elkezdődött az egyetemes sport legnagyobb ünnepe, vagyis a labdarúgó-világbajnokság, azonban mi magyarok (sajnos), mint kívülálló szereplők maradtunk, azaz csak másik, szimpátia alapon működő csapatokat tudunk csodálni.

Kedden például hihetetlen volt szembesülni azzal, hogy a vébé egyik leggyengébb alakulatának tartott Szaúd-Arábia véghezvitte a csodát, és legyőzte Góliátot, vagyis  a futball történetének egyik legjobb csapatát, Argentínát. Ismeretlen arab futballisták találtak magukat szemben a világ legjobbjaival, de nemhogy megrettentek volna, harcosak léttel.

Akkor azt hittük, hogy egyszer volt Budán kutyavásár. Ezt a szöveget már úgyis annyiszor hallottuk, biztos van benne egy kicsi igazság.

Nem is tévedhettünk volna nagyobbat.

Szerdán ugyanis a labdarúgás istenei újra megemelték a tétet. Nem is kevéssel.

A négyszeres világbajnok német válogatott volt az áldozat, amelyet a lesajnált Japán oktatott. Thomas Müller és társai számára ez különösen azért kellemetlen, mert ebben a csoportban találjuk a spanyol nemzeti tizenegyet is, amely vllámrajtot véve kiütötte Costa Ricát.

Lesz-e visszaút a számukra?

Vagy ez a meglepetések világbajnoksága?