Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Micsoda dráma!

A bolgár labdarúgó-szövetség az UEFA asszisztálása mellett a csütörtöki Európa-bajnoki selejtezőnket az eredeti háromnegyed kilences kezdésről előrehozatta 18 órára, nem számolva azzal, hogy ezen a számunkra rendkívül fontos találkozón hitchcocki izgalmakat és fordulatokat kell átélnünk, márpedig az ilyesmit az esti idősávban kell sugározni, sőt, korhatáros karikával szokták illetni.

Azzal már a mérkőzés előtt tisztában voltunk, hogy nekünk már egy döntetlen is zöld utat biztosítana a jövő nyári kontinensviadalra, de az ezer sebből vérző bolgár labdarúgást még így sem szabadott félvállról venni.

Ennek tudatában, lendületesen kezdtük meg a zárt kapuk mögött rendezett találkozót, és nem sokkal a kezdés után Ádám Martin kamikaze fejesével gyorsan megszereztük a vezetést.

Ekkor valószínűleg a magyar futball minden szerelmese kényelmesen hátradőlt a foteljében, és elővette a naptárat, hogy már a jövő nyári szabadságát kezdje el tervezgetni. Hiszen melyikünk akarna lemaradni egy kiváló hangulatú németországi tornáról? Mégha nem is a helyszínen, de egy kivetítő előtt ismét átélhetjük a legutóbbi és az azt megelőző Eb semmivel össze nem téveszthető hangulatát – gondolhatták a derűlátó, de még talán a pesszimistább lelkületű szurkolók is.

Alig fertályórával később ezt az idilli álomvilágot törte darabokra Delev egyenlítő gólja, de bő tíz perc múlva ismét a mennyországban érezhettük magunkat. Ekkor a hazaiak védője, Antov gyűjtötte be a második sárga lapját, amelynek nem is lehetett más a jutalma, mint kiállítás.

Hát még akkor mennyivel közelebb kerültünk az álmok kapujához, amikor Botka előretörését követően a második piros lapot is megkapták a bolgárok, elvégre kilenc ember ellen talán még a káposztásmegyeri Babits Mihály gimnázium diákcsapata sem kapna ki, mosolyogtunk össze.

Szoboszlai
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Apró szépséghibája azért csak akadt a dolognak, jelesül ezt a kiállítást végül visszavonta a játékvezető. Ennek ellenére nem csüggedtünk, hiszen minden szépnek és jónak tűnt.

Egészen a második félidő derekáig, amikor Kerkez is megkapta a második sárgáját, így kiegyenlítődött a létszám. Ez még a kisebbik baj lett volna, az viszont már sokkal jobban fájt, hogy egy gyengécskének tűnő, Arany Málna-díjas alakítást a lengyel sípmester tizenegyesnek látott, ráadásul az ellenfelünk kíméletlenül be is vágta a büntetőpontra letett labdát.

Így kell a paradicsomból a pokolra jutni, fogalmazódott meg mindannyiunkban, ám egy kevéske időnk még maradt az egyenlítésre. A hosszabbítás perceiben először Szoboszlai lépett ki szép szóló végén, ám nagy helyzetben sajnos a kapus mellkasát vette célba. Viszont a 96. perc leteltekor még egy utolsó magyar szabadrúgásra engedélyt adott a játékvezető. Aki élt és mozgott, előrement fejelni, hátha összejön a csoda.

Ekkor még nem sejtettük, hogy nem csak magunkban, hanem a bolgárokban is bízhatunk. Történt ugyanis, hogy a Szoboszlai által beívelt labdát a hazaiak menteni igyekvő hátvédje, Petkov tanítani való mozdulattal a saját kapujába csúsztatta.

2-2, vége, kijutottunk az Európa-bajnokságra! Ráadásul csütörtök este  derék Petkov személyében egy tiszteletbeli magyart is megismerhettünk, aki remélhetőleg a jövő júniusi vakációját kis hazánkban tölti. Mert annyival azért tartozunk neki, hogy aki errefelé látja, megköszönni az értünk tett szolgálatait, és nem felejti el meghívni egy korsó sörre.

Ja, majd elfelejtettem, blagodarja, ezt kell neki mondani.

Köszönjük.

Fotó: MTI/Illyés Tibor
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)