Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
OTP Bank Liga

Minden eldőlt, nyugtató kidobva?

Hajrájához érkezett a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2021-2022-es idénye, amely néhány fordulóval a vége előtt elől és hátul is eldőlni látszik. Április közepére sok minden kirajzolódott, öt játéknappal a befejezés előtt nem csupán a bajnoki cím, hanem a kiesés kevésbé örömteli kérdésére is választ kaptunk.

Nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy megelőlegezzük, miszerint az aranyérmeket átadó vezérkar, a Magyar Labdarúgó Szövetség  elnöksége már hetekkel korábban  beütötte a GPS-be az Üllői úti stadion címét, amely megfejthetetlen okokból már nem a klub legendájának, vagyis kis hazánk egyetlen aranylabdásának, azaz Albert Flóriánnak a nevét viseli.

Mindenesetre a zöld-fehér szurkolók számára  csupán az időpont kérdéses, hogy mikor bonthatják ki a jó előre behűtott pezsgőt, miután az üldözők  tudása meg a sarkuk nyomába sem érhet.

Csányi Sándor és a szövetség vezetői tehát nyugodt szívvel telepakolhatják a bőröndöt (és remélhetőleg nem a jégkorongosok módjára megálmodott reklámszatyrot) az aranyérmekkel és átkelhetnek a Lágymányosi, újabb nevén Rákóczi hídon, hogy Csercseszov tanítványait méltó módon kitűntessék.

Miután a táblázat elején még annyi izgalom sem maradt, mint egy török szappanopera utolsó, az összes főszereplőt minden ok nélkül a mennybe emelő, fájdalmasan giccses záró részében, forgassuk kissé megszédült fejünket a táblázat alsó fertálya felé.

A helyzet viszont az, hogyha azt gondoltuk, hogy ezen részen majd lerágjuk a körmünket a nem várt fordulatoktól, netán behunyjuk a szemünket az eszeveszett izgalmaktól, akkor óriásit tévedtünk.

Lássuk be, a bajnokság ezen szakasza az alsóházban sem emeli meg a vérnyomásunkat, sőt, néhány háziorvos afféle nyugtatószerként éppen az utolsó néhány fordulót írná fel vény nélküli gyógyszerként az izgatottabb szurkolók számára.

Hogy melyik forgatókönyv szerzője és melyik film rendezője alkotott ilyen kilátástalanul sivár művet, azt nehéz megfejteni, de az tény, hogy nem csupán az aranyéremért, hanem az alsóházi, vagyis a kiesést érintő kérdésekért sem olvasták és nem nézték meg Alfred Hitchcock hátborzongató remekműveit, így jó eséllyel apátiába fullad a szezon vége.

E rémhír hallattán csupán Gyirmóton és a Hungária körúton nem bontanak pezsgőt, sőt arrafelé még a díszes kalapjukat sem dobálják az ég felé. Érthető a szurkolók aggodalma, csapatuk rémgyenge teljesítménye kapcsán manapság mindössze egyetlen apró, fájdalmasan reménytelenül, haloványan pislákoló fénysugár tűnik fel a végtelennek látszó alagút végén.

Egy hónapnyi plusz idő felkészülés a másodosztályra…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)