Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Mindkét csapatunk továbbjut?

Eseménydús kupanapra ébredtünk ma reggel, a magyar futball szerelmesei az este folyamán gyors egymásutánban két csapatunkért is szoríthatnak, hogy sikerüljön a nagy álmunk, vagyis a csoportkörbe jutás.

No, de haladjunk időrendi sorrendben:

19 órától a Fehérvár FC a Konferencia Liga playoffjában fogadja a Bundesliga egyik patinás gárdáját, az 1.FC Köln együttesét.

A múlt héten a mieink rég nem látott bravúrt bemutatva 2-1-re nyerni tudtak Németországban, amely remek kiindulási alap egy esetleges, már-már csodával felérő továbbjutáshoz. Ám ha valaki azt hinné, hogy a vendégek feltartott kézzel jönnek a királyok városába, az nagyot téved. Valószínűleg az első perctől kezdve óriási nyomás lesz a Vidi védelmén, ám ha Fioláék olyan szervezetten játszanak, mint legutóbb, akkor minden esélyük meglesz rá, hogy kiüssék sokkal esélyesebb riválisukat.

Fontos lenne, hogy Dárdai Palkóék ne adják fel a támadás, a gyors kontrák lehetőségét, hiszen egy nagyon kinyíló Köln könnyen sebezhetővé válhat. Nem beszélve arról, hogy rúgott gól nélkül minden bizonnyal elúszik a hajó. Mert aligha lesz 0-0 ez az  ütközet…

Várható kezdőcsapatok:

Fehérvár: Kovács; Nego, Larsen, Shabanov, Stopira, Hangya; Bamgboye, Fiola, Pinto, Dárdai; Zivzivadze

FC Köln: Schwabe; Schmitz, Hubers, Kilian, Pedersen; Hector, Skhiri; Thielmann, Ljubicic, Kainz; Dietz.

Ha kiizgultuk magunkat, következhet a sokkal nyugodtabbnak ígérkező Európa Liga-selejtező, ahol a magyar bajnok Ferencváros négygólos előnye birtokában nézhet farkasszemet az ír Shamrock Roversszel.

Puszta formalitás, idézhetnénk Giuseppe Tornatore kiváló filmjének címét, ám ahogy abban a remekműben is volt egy-két hatalmas csavar, úgy a futballpályákon is előfordulhat ugyanez.

Szóval jó lesz vigyázni, ahogy a harag, úgy a könnyelműség sem jó tanácsadó.

És ha a futballistenek odafent úgy akarják késő estére két csapatunk is a csoportkörben szerepelhet.

Várható kezdőcsapatok:

Shamrock Rovers: Mannus; Hoare, Cleary, Grace; Finn, O’Neill, Towell, Lyons; Watts; Greene, Gaffney

Ferencváros: Dibusz; Wingo, Botka, Knoester, Pászka; Besic, Laidouni; Auzqui, Nguen, Traore; Boli

Ránk férne egy sikeres kupacsütörtök, az biztos! Szóval hajrá magyarok!

A mérkőzéseket az M4 csatornán tekinthetjük meg.foci

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)