Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Mumusa ellen kezd a magyar hokicsapat a vb-n

Kezdetét veszi a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság, amelynek 2024-ben az osztrák ligát ismerők körében jól csengő nevű Bolzano ad otthont. A magyarok Szlovénia, Románia, Japán, Dél-Korea és Olaszország válogatottjaival versenyeznek majd az első két, feljutást érő helyezésért.

A magyar válogatott nem ok nélkül pályázik az elit-vb-s szereplést érő pozíciókra, erre a tornára speciel éppen a 2023-as, A-csoportos világbajnokság kiesőjeként „kvalifikált”, hasonlóan Szlovéniához. A divízió harmadik új részvevője Japán, amely egy osztállyal lejjebbről jutott fel tavaly.

Ennek tudatában kellemesnek tekinthető a mieink sorsolása, hiszen az első körben éppen a japánokkal mérkőzünk. Az viszont már más színezetet ad a dolognak, hogy a legutóbbi öt találkozásból csak egyszer tudtuk legyőzni őket, idén az olimpiai selejtezőben pedig 2-1-es vereséget szenvedtünk tőlük.

A fogadóirodák ennek ellenére magyar sikerre számítanak. Ha a papírforma érvényesül, akkor Magyarország már a rendes játékidőben megnyeri a mérkőzést. A csoport másik mérkőzésein a koreaiak a szlovénok ellen kezdenek, míg Románia Olaszország ellen játszik.

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)