Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Wimbledon

Nadal és Djokovics harcra kész

A szervezők elkészítették a hétfőn kezdődő wimbledoni teniszbajnokság sorsolását.

Az már eddig is köztudott volt, hogy a visszalépések és különösen az orosz és fehérorosz versenyzők kizárása miatt minden eddiginél foghíjasabb mezőny indul csatába a teniszvilág legrangosabb trófeájáért, és elnézve a főtáblát, még akkor is bőven lehet hiányérzetünk, ha a két rekordgyőztes, a huszonkettedik Grand Slam trófeáját Párizsban  begyűjtő Rafael Nadal, és az őt befogni igyekvő, a füvön otthonosabban mozgó Novak Djokovics nevét megtaláljuk rajta.

Ellenben  a topjátékosok közül nem lehet ott a Roland Garroson, éppen Nadal ellen súlyosan megsérülő Alexander Zverev, illetve a két orosz klasszis, Medvegyev és Rubljov, akiket a szervezők száműztek a mezőnyből. És akkor még nem beszéltünk az All England Club koronázatlan királyáról, a nyolcszoros győztes Roger Federerről, bár félő, hogy őt már sosem láthatjuk a legmagasabb szinten teniszezni.

Viszont szerencsére izgulhatunk Fucsovics Marciért, akivel alaposan kibabráltak a szervezők, miután az oroszok kizárása miatt az ATP és a WTA vezetői úgy döntöttek, hogy bosszúból nem osztanak világranglista-pontokat. Ezek a furcsa döntések többek között éppen a mi éljátékosunkat érintik a legkellemetlenebbül, ugyanis így nem tudja megvédeni a tavalyi remek szerepléssel megszerzett pontjait, ezért akár a top 100-ból is kieshet.

Ám a dicsőség mindent felülír, Marci elindul a tornán, és reméljük megismétli az elmúlt évi negyeddöntős teljesítményét. Ehhez azonban már az első körben parádéznia kell, tudniillik a fölöttébb veszélyes Bublik ellen mutatkozik be.

A férfi mezőnyben ott lehet még Balázs Attila is, aki még nehezebb ellenfelet, a 17. kiemelt Bautista-Agutot kapta ellenfélül. Attila hosszú sérülésből épült fel, de reméljük megnehezíti a rutinos spanyol dolgát.

A hölgyeknél három magyar versenyző képviseli a színeinket, és Udvardy Panna, Gálfi Dalma, illetve Bondár Anna számára is kitűnő alkalom nyílik rá, hogy rutint szerezzenek, sőt akár egy-egy bravúros győzelem sem elképzelhetetlen tőlük.

A kéthetes tornát az Eurosport csatornáin tekinthetjük meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)