Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Nadal

Nadal jutott a legjobb 4 közé Párizsban

A tegnapi volt az 59. mérkőzés Nadal és Djokovic között. A meccs beváltotta az előzetes várakozásokat. Mindkét játékos ember feletti teljesítménnyel rukkolt elő, hihetetlen fizikummal rendelkeznek.

Az első játszma nagyon sima volt, Nadal kétszer vette el Djokovic adogatását és 49 perc alatt 6:2-vel behúzta a szettet.

A második játszma úgy folytatódott, ahogy az első lezárult. Nadal elképesztően játszott, 2-szer breakelt és 3:0-ra elhúzott. Ezután egy varázsütésre megváltozott a játék. Nadal nagyon fáradtnak tűnt, Djokovic átvette az irányítást. Elképesztő hosszú szervagémek jöttek, amiket szinte egytől-egyig Djokovic nyert. Végül 6:4 -re meg is nyerte a 85 percig tartó játszmát. Itt mindenki azt hitte, hogy Djokovic simán behúzza a mérkőzést és érvényesíti a papírformát.

Nadal mosdószünetet kért. Miután visszajött újra a „friss” Nadal volt a pályán, Djokovic újra elkezdett hibázni. Sok volt a ki nem kényszerített hiba. Végül lemásolták az első játszmát, 6:2 -re megnyerte Nadal.
A negyedik szett 7. játéka után már mindenki a döntő játszmára készült, hiszen Djokovic 5:2-re vezetett. Ezután Nadal hozta az adogatását. 5:3-nál Djokovicnak 2 játszmalabdája is volt, de egyikkel sem tudott élni. Végül Nadal elnyerte az adogatását. Innentől már mindenki hozta a szerváját és elérkezett a rövidítést, amelyet Nadal nyert 7:4-re (de már 6:1-re is vezetett).

4 óra 12 percig tartott a mérkőzés, amit még májusban kezdtek el, de júniusban lett vége. Hiába kedveztek a szervezők Djokovicnak és rendezték éjszaka a mérkőzést, nem tudta érvényesíteni a papírformát. Összesítésben még mindig Novak Djokovic vezet (30:29), de ez a vereség biztosan nagyon fáj neki. Nemcsak amiatt, mert nem tudja megvédeni a címét, hanem azért is mert sok pontot veszít a világranglistán.

Rafa Nadal az elődöntőben Zverev ellen fog játszani, aki szintén 3:1-re nyert az esélyesebbnek tartott Alcarazzal szemben.

Egy dologra mérget vehetünk, mindenki Rafa Nadalnak fog szurkolni. Olyan a hangulat a mérkőzésein, mintha francia játékos lenne, imádják a szurkolók.

Innentől kezdve az a kérdés, hogy meglesz-e a 22. Grand Slam és a 14. Roland Garros győzelem. Egy dologért drukkolunk: Nadalt ne gátolja sérülés! Ha sérülés nem szól közbe, nyerjen a jobb…de Párizsban nincsen jobb mint Rafa!

Fotó: rolandgarros.com / Julien Crosnier / FFT
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)