Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Vasas Óbuda

Nagy csatában szerzett előnyt a Vasas az elődöntőben

A címvédő Vasas Óbuda 3-1-re nyert Nyíregyházán a női röplabda Magyar Kupa elődöntőjének első, keddi összecsapásán.

A visszavágó február 15-én lesz Budapesten, a döntőt és a bronzmérkőzést március 12-én rendezik.

Eredmény:

Fatum-Nyíregyháza – Vasas Óbuda 1-3 (23, -24, -18, -26)

a legeredményesebb játékosok: Leban 20, Belova, Jurdza 16-16, illetve Fricova 20, Bojko 17, Abdulazimova 16, Bannister 15

A két csapat őszi bajnokiját a Vasas idegenben 3-0-ra nyerte, és mivel magyar csapattól a mostani szezonban még nem kapott ki tétmérkőzésen, ezúttal is esélyesnek számított.

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött az épp kedden elhunyt korábbi válogatott játékos, Grózer Anna emlékére. Az összecsapás első szettjében a hazaiak jól nyitottak és támadásban is okos megoldásokat választottak, míg a Vasas nem igazán találta a ritmust. A nyírségiek 17-10-re is vezettek, a vendégek azonban a szlovák Karolina Fricova nyitósorozatának végére fordítottak, ám végül a kazah Krisztina Belova pontjaival a Nyíregyházáé lett az első szett.

A második felvonást is a hazaiak kezdték jobban, de a fővárosiak feljavuló védekezésüknek köszönhetően fordítani tudtak. A legutóbb negyedik nyírségi együttes légiósai, Belova, valamint a szlovén Selena Leban ponterős játékával két szettlabdát is kiharcolt, de a címvédő ezeket hárította és egy ásszal elcsente a játszmát a hazaiak orra elől.

A harmadik etap elején úgy tűnt, a Vasas nem tud élni a lélektani előnyével, de hamar összegyűjtött négypontos hátrányát a szett derekára hárompontos előnyre változtatta, elsősorban centerei jó teljesítményének köszönhetően. A hajrában a hazaiakat edző szlovák Tomás Varga piros lapja miatt „ajándékpontot” is kaptak a budapestiek, akik azeri csapatkapitányuk, Ajsan Abdulazimova jó sáncmunkájával megfordították a mérkőzést.

A negyedik szettben az azeri légiós mellett az ukrán Julija Bojko húzta leginkább a Vasas szekerét, de a címvédő nem tudott jelentős előnyt kiharcolni, mert játékosai sokat hibáztak. A hajrá is egálról kezdődött, a kiélezett végjátékot pedig a vendégek szettlabdát hárítva tudták megnyerni a válogatott center, Papp Orsolya blokkjával.

A 121 perces összecsapás legeredményesebb játékosai a szlovák Leban és Fricova voltak egyaránt húsz ponttal.

A másik ágon – február 12-én és 22-én – a Kaposvár és a Békéscsaba találkozik.

Forrás: MTI; Fotó: Blasius Photo
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)