Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Nagy Dánielt nem lepte meg, hogy megszűnik a sorozat

A Zengő Motorsportnál versenyző Nagy Dánielt nem lepte meg, hogy megszűnik a túraautó világkupa-sorozat.

A pilóta az M1 aktuális csatornának hétfőn elmondta, lehetett látni, hogy a sorozat nem élte fénykorát, így nem is a bejelentés ténye, hanem annak hirtelensége volt váratlan számára.

„Pénteken jelent meg a hivatalos közlemény, a csapatokkal és a versenyzőkkel csütörtök este tudatták, hogy vége” – mondta Nagy.

A versenyző szerint ebben a kategóriában ilyen magas szintű és ennyire drága sorozatra nincs szükség, így a jövőben a már eddig is remekül működő regionális bajnokságok, így például az Európa Kupa lesz majd a fókuszban.

„A túraautó-világkupa költségei az EK háromszorosai voltak, így ezt szinte csak a gyártói háttérrel rendelkező csapatok tudták kifizetni. A nagy márkák azonban félnek a belsőégésű motoros autóversenytől, így zsákutcába került a sorozat” – fogalmazott Nagy Dániel

A magyar pilóta elmondta, amióta az eszét tudja, túraautó-kategóriában versenyez, így a jövőjét is ebben képzeli el. Mivel a Zengő Motorsportnál jól érzi magát, bízik abban, hogy a csapattal egy jó mezőnyhöz csatlakozhat. Szerinte egy olyan nemzetközi sorozatnak lehet jövője, amiben a költséghatékonyság van a középpontban.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/daneenag
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)