Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Magyarország kézilabda

Nagy nap a kézilabda Európa-bajnokságon

Sorsdöntő napjához érkezett a Németországban zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar válogatott este fél kilenckor a hazaiak legjobbjai ellen lép pályára.

A második csoportkör utolsó előtti mérkőzéséhez érve a tét nem kisebb, mint a legjobb négy közé kerülés, ugyanis az eddig veretlen franciák melletti egyetlen kiadó elődöntős hely elérésére mindkét együttesnek csupán a két pont megszerzésével maradna meg a reális esélye.

Meglehet, a pillanatnyi állás szerint mi négy pontot gyűjtve éppen továbbjutó helyen állunk, de ugyanennyi egysége van a bennünket egy góllal felülmúló Ausztriának is, és mindössze eggyel van kevesebb a mai riválisunknak.

Számunkra nagy segítség lenne, ha néhány órával korábban a csoport élén álló gall kakasos legénység a papírformának megfelelően legyőzné az osztrákokat, ugyanis ezzel két legyet is üthetnénk egy csapásra. Egyfelől lépéshátrányba taszítanák a sógorokat, másfelől így a záró kör előtt ők már biztosan továbbjutnának, márpedig ez a meccs éppen ellenünk lesz. Vagyis előfordulhat, hogy a cseresorukkal szemben kellene kiharcolnunk a győzelmet, amely alaposan megnövelné az esélyeinket.

De ennyire még ne szaladjunk előre, egyelőre csak a németek elleni összecsapásról essen szó. Amelyik mi tagadás, nem lesz ígérkezik könnyű sétagaloppnak. Mert az csak egy dolog, hogy az izlandi szövetségi kapitány, Alfred Gislason tanítványai kiváló játékerőt képviselnek, de mellettük vagy inkább mögöttük még a kölni Lanxess Arena húszezres közönsége is ott lesz, támogatva a hazai kedvenceket.

Azonban a fiatal magyar válogatottat még egy ilyen félelmetes hangulatú, telt házas csarnokban sem kell félteni, hiszen azt már az eddig lejátszott mérkőzéseken is bebizonyították, hogy a helyén van a szívük és bárkit képesek lehetnek legyőzni.

Tippmix esélyatolgatás rovatunkban nem is ajánlanék mást, mint a magyar válogatott sikerét, amelyhez meglepően magas szorzót kapunk, méghozzá 3,55-öst.

Az izgalmasnak ígérkező találkozót az M4 sportcsatorna segítségével szurkolhatjuk végig.

Reményeink szerint magyar diadallal.

HAJRÁ, MAGYAROK!

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)