Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
DVTK kosárlabda

Negyeddöntő februárban, négyes döntő március 9-10-én

Megváltozott a Killik László női kosárlabda Magyar Kupa menetrendje, a negyeddöntőket már februárban lebonyolítják.

Az eredeti kiírás szerint a kupaküzdelmekre március 8. és 12. között került volna sor, ám a szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a negyeddöntős mérkőzéseket már február 16-án megrendezik, míg a Final Four március 9-én és 10-én lesz a soproni Novomatic Arénában.

Az már a januári sorsoláson eldőlt, hogy a címvédő DVTK az ELTE BEAC csapatával kezd, míg a tízszeres aranyérmes Sopron Basket a nyolc között a Szekszárddal csap össze.

Az MK idei lebonyolítási rendje annyiban változott, hogy már nem nyolcas döntő lesz, ugyanis a negyeddöntőket – melyekre eddig a nyolcas döntő első napján került sor – külön időpontban rendezik meg a jobb helyezést elérő csapatok pályaválasztó jogával, és csak a négy továbbjutó utazik Sopronba a négyes döntőre.

A tavalyi fináléban a házigazda DVTK meglepetésre hosszabbítás után 78-75-re legyőzte a Sopron Basketet, és fennállása során negyedszer hódította el a serleget.

A negyeddöntő menetrendje (február 16.):

NKA Universitas PEAC – BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós 18.00

DVTK-Hun-Therm – E.ON ELTE BEAC 18.00

Sopron Basket – Atomerőmű KSC Szekszárd 18.00

SERCO UNI Győr-Vasas Akadémia 18.00

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)