Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Női asztalitenisz

Negyeddöntős a női asztalitenisz-csapat

Negyeddöntőbe jutottak a magyarok a női asztaliteniszezők csapatversenyében a krakkói központú Európa Játékokon.

Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány az EJ előtt annak a reményének adott hangot, hogy hatodik kiemeltként bejut a legjobb nyolc közé a válogatott. Ugyanakkor úgy vélekedett, hogy ez nem ígérkezik egyszerűnek, mert a németek és a románok kiemelkednek, de mögöttük nagyon kiegyensúlyozott a mezőny. Mint mondta, a napi forma meghatározó lehet, illetve az, hogy sikerül-e felszabadultan játszani.

A Krakkó külvárosában lévő Hutnik Arénában a magyarok összecsapása volt az utolsó – egy férfi meccsel párhuzamosan – a szerdai programban este hét órától. A csapat a világranglistán legelőkelőbb helyen rangsorolt, ezúttal pihenő Póta Georgina nélkül vesz részt az Európa Játékokon.

Az olimpiai lebonyolításnak megfelelően a párosmeccsel kezdtek, melyen Nagyváradi Mercédesz és Bálint Bernadett állt szemben Katerina Tomanovskával és Zdena Blaskovával. A csehek pontosabban, határozottabban, kevesebb hibával játszottak, így gyorsan bezsebelték a nyitómérkőzést.

Ezután Madarász Dóra következett, aki Ecseki Nándorral hétfőn ezüstérmes lett vegyes párosban. Lassan melegedett be, az első szettet úgy vesztette el, hogy csak négy pontot hozott össze Hana Matelova ellen. A másodikban viszont mintha minden megváltozott volna, támadóbb szellemben játszott és ellenfele jutott csupán négy pontig. A folytatás hasonlóan alakult, egyértelműen Madarász irányította a labdamenetek többségét, így meglett a harmadik játszma is. A negyedik szorosan alakult, de 6-8-nál Madarász két gyönyörű tenyeressel egyenlített, majd 9-9 után sikerült megszereznie a győzelemhez szükséges két pontot.

Következett Nagyváradi és Blaskova mérkőzése, amely magyar sikert hozott két simább és egy szorosabb játszmában. Ezután ismét Madarász állt asztalhoz, aki Tomanovskának esélyt sem adott az első szettben, a másodikban és a harmadikban pedig megküzdött a sikerért, ami egyben magyar továbbjutást ért.

A csapatversenyben 12 válogatott indult, négynek kiemeltként a nyolcaddöntőben nem kellett még játszania. A magyarok csütörtökön ugyancsak 19 órától a románokkal mérkőznek meg a negyeddöntőben.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)