Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Siófok KC

Negyeddöntős a Siófok

A Siófok KC negyeddöntőbe jutott a női kézilabda Európa-ligában, mivel házigazdaként 20-18-ra legyőzte a francia Besancont a csoportkör ötödik fordulójában, szombaton.

Eredmény, csoportkör, 5. forduló, A csoport:

Siófok KC-ES Besancon (francia) 20-18 (12-9)

lövések/gólok: 40/20, illetve 37/18
gólok hétméteresből: 4/2, illetve 5/4
kiállítások: 12, illetve 8 perc

A hazaiak annak tudatában léptek pályára, hogy győzelmük esetén biztosan továbbjutnak a csoportkörből. Keretükből Csapó Kincső, Lakatos Rita és Lapos Laura hiányzott.

A meccs elején a Siófok többször is vezetett két góllal, de a franciák egyenlítettek. Az első félidő hajrájában előbb ellépett három találattal a valamivel pontosabban játszó magyar csapat, majd Marina Rajcic védéseit, illetve az ellenfél algériai játékosa, Sabrina Zazai hibáit kihasználva megőrizte ezt a különbséget a szünetig.

A második felvonás elején is jól védekezett a Siófok, de a támadójátéka némileg megakadt, tíz percig nem talált be, és a Besancon egy 4-0-s sorozattal felzárkózott mínusz egyre, sőt tíz perccel a vége előtt egyenlített (16-16). A vezetést nem tudta átvenni a vendégcsapat, ám a döntés az utolsó előtti percre maradt: ekkor Dejana Milosavljevic értékesített egy büntetőt, és ezzel beállította a végeredményt.
Papp Nikoletta hat, Milosavljevic négy góllal, Marina Rajcic 13 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Sabrina Zazai négy alkalommal talált be.

A négy győzelemmel és egy vereséggel csoportja második helyén álló Siófok jövő vasárnap a német Borussia Dortmund otthonában zárja szereplését az Európa-liga csoportkörében. A negyeddöntő első mérkőzéseit március 18-án és 19-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

Forrás: MTI; Fotó: siofokkc.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)