Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Praktiker-Vác

Négygólos előnyben a Vác

A Vác házigazdaként 30-26-ra legyőzte a svájci Brühl csapatát a női kézilabda Európa-liga selejtezőjének második fordulójában, a párharc szombat délutáni első mérkőzésén.

A visszavágót vasárnap 14 órától ugyancsak Vácott játsszák. A párharc győztese a csoportkörbe jut.

Eredmény, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

Praktiker-Vác – LC Brühl HB (svájci) 30-26 (16-13)
————————————————-
lövések/gólok: 45/30, illetve 46/26
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 3/3
kiállítások: 8, illetve 6 perc

A hazai csapatból Bárdy Noémi, Diószegi Nikolett, Kürthi Laura és Pásztor Bettina hiányzott.

A meccs elején a Vác játékára rányomta a bélyegét, hogy az előző tétmérkőzését másfél hónappal ezelőtt, október 19-én játszotta. A 31-szeres svájci bajnok, legutóbb bronzérmes Brühl kezdett jobban (0-3), az első magyar gól több mint hat perc után született. Mivel nagyot javult a házigazdák védekezése, a labdaszerzések után gyors ellentámadásokat vezettek és négy perc alatt ötször találtak be. A válogatott beálló, Tabea Schmid góljaival jól tartotta magát a Brühl, amely nyitott védekezésre váltott. Nagyjából azonos volt a jó megoldások és a hibák száma a két oldalon, így a különbség nem változott számottevően, a Vác 16-13-ra vezetett a szünetben.

A vendégek a második félidő elején a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak, ezt kihasználva a jól védekező Vác 5-1-es sorozatot produkált és már hét góllal is vezetett. Még több mint tíz perc volt hátra, amikor a magyar csapat vezéregyénisége, a válogatott Kuczora Csenge a harmadik kiállítása miatt végleg kivált a játékból. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy a váciak némileg megtorpantak és végül „csak” néggyel nyertek.

A váciaknál Marincsák Nikolett hét, Kuczora hat, Schatzl Natalie öt gólt lőtt, Bukovszky Anna kilenc védéssel zárt. A túloldalon Tabea Schmid nyolcszor talált be.

A Debrecen a csoportkörben kezdi meg szereplését a második számú európai kupasorozatban.

Forrás: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)