Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Magyarország - Lengyelország

Négygólos magyar siker a lengyelek ellen

A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-27-re legyőzte Lengyelországot a szombaton Szegeden rendezett barátságos mérkőzésen.

A januári, németországi Európa-bajnokságra készülő magyarok – akik tíz év után játszottak ismét Szegeden – vasárnap 16 órától Békéscsabán ismét megmérkőznek a lengyelekkel.

Eredmény:

Magyarország-Lengyelország 31-27 (14-15)

a magyar válogatott gólszerzői: Bánhidi 7, Rosta 4, Máthé, Szita, Bodó, Lékai 3-3, Krakovszki B., Krakovszki Zs., Ancsin, Fazekas 2-2
lövések/gólok: 47/31, illetve 43/27
gólok hétméteresből: 4/1, illetve 2/2
kiállítások: 10, illetve 6 perc

A magyar válogatott jelenlegi keretéből Palasics Kristófot és Ónodi-Jánoskúti Mátét nem nevezték a találkozóra. A lengyeleknél Damian Przytula, Szymon Sicko és Mateusz Kornecki nem szerepelt a keretben.

Eleinte remekelt a lengyelek védelme és kapusa, ezért kevés volt a gól, a magyarok büntetőket és ziccereket is hibáztak. Hét és fél perc alatt 4-0-s sorozatot produkáltak a vendégek (4-7), de egy időkérés után némileg javult a hazaiak teljesítménye, összeszedettebbé vált a játékuk, és a meccs harmadánál egyenlítettek (9-9).

Egy 6-1-es széria végén már 12-10-es előnyben voltak Rosta Miklósék, akik ekkor már hatékonyabban védekeztek és lendületesebben támadtak, mint korábban, a hajrában azonban némileg megtorpantak, ezt kihasználva a lengyelek ismét fordítottak és 15-14-re vezettek a szünetben.

A második félidő elején visszavette a vezetést a magyar együttes, és egészen a végéig megőrizte. A cserejátékosok jól szálltak be a meccsbe, szoros állásnál fontos gólokat szereztek, ezzel hozzásegítve a csapatot a négygólos sikerhez.

Mikler Roland nyolc, Andó Arián egy védéssel zárt. A túloldalon Ariel Pietrasik hét, Michal Daszek öt alkalommal talált be, Jakub Skrzyniarz 13 lövést védett.

A két csapat 72. egymás elleni mérkőzésén 11 döntetlen és 25 lengyel siker mellett a 36. magyar győzelem született.

„Remek csapat a lengyel, sok új játékossal és új edzővel, ezért kevésbé ismertük őket. Jó meccset szerettük volna játszani és nyerni, mert az mindig jó érzés. Hosszú ideje nem voltunk együtt, kicsit nehezen rázódtunk bele, de a fiúk jól teljesítettek” – nyilatkozta José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány.

Hozzátette, nehezen kezdték a találkozót, több hibájuk volt, a játékosok néha túlságosan közel voltak egymáshoz, máskor késtek az összezárásnál, de ilyen esetben ez normális. A második félidőben azonban túllendültek ezen és jó meccset játszottak.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Illyés Tibor
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)