Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Nem hibázhat már a City, de a Villa ellen nem lesz könnyű dolga

Nemigen fér már bele hiba az angol labdarúgó bajnokságból a Manchester City csapatának, miután hétvégén döntetlent játszott az Arsenal ellen. Pep Guardiola csapata így az „Ágyúsokkal” szemben egy, míg a Szoboszlai közreműködésével hátrányból nyerő Liverpoollal szemben három potnos hátrányban van.

„Egy tűzgolyó a semmiből, ami káoszt teremtett!” – Klopp kiemelte Szoboszlai átadását

Tekintve, hogy az említett riválisok sem sűrűn teszik, a manchesteriek így már nem követhetnek el sok hibát a hátralévő kilenc bajnokijukon. Ezek közül márpedig az előzetesen az egyik legnehezebbnek tűnő következik. A City ugyanis az idény egyik legnagyobb pozitív csalódását okozó Aston Villával találkozik.

A birminghamiek ráadásul nemcsak a City bajnoki esélyeire, de jelenlegi pozíciójára is veszélyt jelentenek. Unai Emery csapata csak öt ponttal marad el a riválistól, igaz, egy meccsel már többet játszott. A bukmékerek ezzel együtt masszív favoritnak tartják a manchesterieket.

Pedig ősszel a Villa meg tudta fricskázni a kékeket. Hazai közönség előtt nemcsak a szerzett gólok számában, de a mutatott játékban, illetve a kialakított helyzetek mennyiségében és minőségében is felülmúlták a címvédőt. Leon Bailey találatával 1-0-ra győztek. A két csapat manchesteri találkozásai során a legutóbbi két alkalommal egyaránt be tudott találni a Villa.

A 2022-es kifejeztten emlékezetes lett, az akkor még Steven Gerrard vezette Villa ugyanis majdnem bajnokká tette a Liverpoolt a zárókörben, de a City a 76. és a 81. perc között három gólt lőve fordítani tudott.

 

(Kiemelt kép: Getty Images)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)