Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Los Angeles Lakers

Nem jut be a Los Angeles Lakers a rájátszásba?

Magyar idő szerint szerda hajnalban megtörtént az, amelyre az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers szurkolói talán még a leglidércesebb rémálmaikban sem gondoltak volna.

Történt ugyanis, hogy a klasszisokat (LeBron James, Anthony Davis, Russell Westbrook, Dwight Howard, Carmelo Anthony)  soraiban tudó, ám több sebből vérző aranysárga-lilák a jó erőkből álló Dallas Mavericks otthonába utaztak, és miután sima 128-110-es vereséget szenvedtek, az idény folyamán először kicsúsztak a Nyugati főcsoport első tíz helyezettje, vagyis a rájátszás résztvevői közül.

Ez a tegnapi vereség még úgy ahogy magyarázható lenne, hiszen a vendégek közül a két legnagyobb név, LeBron James és Anthony Davis sérülés miatt nem léphetett parkettra, ám ez mindössze egyetlen meccs volt a sok közül, Frank Vogel tanítványai immár hosszú hetek óta formán kívül játszanak.

Különösen a védekezésük pocsék, elég csak azt megemlíteni, hogy Dallasban, az első félidőben nem kevesebb mint 82 pontot kaptak, amely a franchise bő fél évszázados történetének második legrosszabb produkciója, mindössze egyetlen ponttal „megelőzve” az eddigi negatív  rekordot, amelyet még 1959-ben, egy Boston elleni mérkőzésen „sikerült” felállítaniuk.

Az valamelyest vigasztalhatja a kaliforniai csapat rajongóit, hogy James és Davis hamarosan, sőt, az előbbi már holnap, a Utah Jazz elleni idegenbeli találkozón visszatér, ám az már kevésbé töltheti el örömmel őket, ha a saját, illetve a playoffért folyó küzdelemben a legnagyobb rivális, a velük megegyező mérleggel álló San Antonio Spurs hátralévő ellenfeleit veszik szemügyre. A hét-hét mérkőzés, amelyeken eldől a két sokszoros bajnokcsapat sorsa, egyértelműen a texasi kosarasok számára tűnik könnyebbnek, elég ha csak azt vesszük, hogy Popovich mester csikócsapata még kétszer találkozik a legjobbját, Damien Lillardot hosszú ideje nélkülöző Portland Trailblazers együttesével, amely az All-starja nélkül fogatlan oroszlánnak tűnik. Ezzel szemben LeBron James és társai szinte csupa nagyágyúval néznek farkasszemet, kétszer a Denverrel, egyszer a Golden State Warriorsszal játszanak, és akkor még nem említtettük a liga legjobbját, a Phoenix Sunst.

Tovább rontja a Los Angeles-iek esélyeit, hogyha a tizedik, vagyis az utolsó play-in helyen holtverseny alakulna ki (mint ahogy jelen állás szerint is, hiszen a Lakers és a Spurs is 31 győzelemmel és 44 vereséggel áll), akkor az egymás elleni eredmények döntenek, és ebben megint csak a San Antonio áll jobban.

Miben reménykedjenek hát a Lakers-fanatikusok?

Hogy náluk játszik minden idők egyik legjobb kosárlabdázója, LeBron James. És ha van valaki a földkerekségen, aki képes még az utolsó pillanatokban is életet lehelni ebbe a fölöttébb szárnyaszegett társulatba, az éppen ő.

Két héten belül minden kiderül…

/Fotó: Adam Pantozzi/NBAE/Getty Images/

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)