Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
SC Potsdam

Németh Anették idegenben győzték le a címvédőt

Németh Anett csapata, a német SC Potsdam a női röplabda Bajnokok Ligája mostani idényének legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy a csoportkör negyedik fordulójának csütörtöki játéknapján 0-2-ről fordítva, idegenben legyőzte a címvédő Vakifbank Istanbult.

A magyar válogatott 23 éves feladó-átlója 17 pontot szerzett a 115 perces összecsapáson, ezzel – holtversenyben – csapata legeredményesebb játékosa volt. A török együttes hazai pályán 2021 márciusa óta először szenvedett vereséget.

„Nem változtattunk semmit a taktikán 0-2-nél, inkább csak ezt követően kezdett el működni a játékunk, ekkor kezdtük el magunkat komfortosabban érezni a pályán” – értékelt az MTI-nek nem sokkal a lefújás után Németh.

A röplabdázó elmondta, addigra szoktak hozzá a csarnokhoz, a hangulathoz és az ellenfél játékstílusához, illetve akkor már nem volt semmi veszítenivalójuk.

„Ahogy egyre jobban játszottunk, úgy kezdtük el egyre jobban élvezni a meccset, a végén pedig már éreztük, összejöhet a győzelem is” – fogalmazott a válogatott röplabdázó.

Decemberben a két együttes első meccsét nagy csatában, 3-1-re nyerte a Vakifbank Németországban, a Potsdam azóta múlt héten a szerb Crvena zvezda otthonában megszerezte története első BL-győzelmét.

„A szerbeket szeretnénk otthon is legyőzni, mert bár nekik is jó csapatuk van, úgy érzem, otthon ez kötelező lenne. A csoport negyedik tagjával, a Novarával szeretnénk majd egy jó meccset játszani, és ha összejön a továbbjutás, annak nagyon örülni fogunk, de nem akarunk a mostani siker miatt nyomást tenni magunkra. Tesszük tovább a dolgunkat, tanulni jöttünk a BL-be” – zárta a válogatott játékos.
Mostani sikerükkel Némethék már négy ponttal állnak a C csoport harmadik helyén. A BL-ben az öt kvartettből az elsők automatikusan negyeddöntőbe jutnak, a másodikok mellett a legjobb harmadik pedig a negyeddöntőbe jutásért zajló rájátszásba kerül. A másik négy csoportharmadik a második számú sorozatban, a CEV Kupában folytathatja szereplését.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/volleyballscpotsdam/
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)