Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
NFL Playoff

NFL playoff

Az Egyesült Államok hosszú hétvégéjén  kialakult a profi amerikaifutball-bajnokság, közismert nevén NFL rájátszásának negyeddöntős mezőnye, miután lejátszották mind a hat, úgynevezett wild-card körös mérkőzést.

Mivel a szabályok értelmében a két főcsoport, vagyis az NFC és az AFC alapszakaszbeli győztesei, az egyaránt tizennégy győzelemmel és mindössze három vereséggel záró Philadelphia Eagles és Kansas City Chiefs alapból a legjobb nyolc közé kerültek, ezeket a párharcokat páholyból nézhették, és várhatták, hogy melyik csapatot sodorja az útjukba a szél.

Nos, a Patrick Mahomes irányította Kansas a drámai küzdelemben, a Chargersszel szemben egyetlen ponttal diadalmaskodó Jacksonville Jaguars ellen léphet pályára ezen a hétvégén, míg a Philly az ősi csoportriválissal, a New York Giantsszel nézhet farkasszemet.

Parádés szereposztás, de a másik két találkozó legalább ennyire érdekesnek tűnik, ugyanis a Cimcinnati Bengals – Buffalo Bills és Dallas Cowboys – San Francisco összecsapások is minden bizonnyal kiélezett küzdelmet hoznak majd.

A szezon hatalmas meglepetése volt, hogy a címvédő Los Angeles Rams mintha elfelejtett volna futballozni, és nemhogy a rájátszásba nem jutott be, de egyenesen a liga egyik legrosszabb mérlegével zárt, miután mindössze öt győzelmet aratott, viszont pontosan tucatnyi alkalommal volt kénytelen elhagyni lógó orral a pályát. Döbbenetes, mondhatni történelmi összeomlást hoztak össze az amúgy kiváló irányító Matthew Stafford és társai, ám legalább ekkora meglepetés Tom Brady és a Tampa bukdácsolása, akik negatív mérleggel zártak, ám ennek ellenére bejutottak a wild card körbe, más kérdés, hogy ott megalázó vereséget szenvedtek a Prescott vezette Dallastól.

Nos, ezek után jós legyen a talpán, aki megmondja a végső győztest, egy biztos, nem csupán jó játékra,  de szerencsére is szüksége lesz annak az együttesnek,  amely ebben a kiélezett mezőnyben végül révbe ér.

A bajnoki címet eldöntő ütközetre, a Super Bowlra február 12-én, magyar idő szerint 13-án éjjel az Arizona Cardinals otthonában, a glendale-i State Farm stadionban kerül sor.

Az NFL összes playoff-meccsét az Arena4 sportcsatornán tekinthetjük meg.

Fotó: clutchpoints.com
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)