Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Női kéziseink egyik szeme a norvégokon, a másik már az olimpián

Ahogyan a téli világbajnokságra, úgy az áprilisi olimpiai selejtezőkre is az Euro-kupával hangol a magyar női kézilabda válogatott. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány és a csapat fókuszában egyértelműen utóbbi szerepel, így a Norvégia és a pár nappal későbbi, Ausztria elleni meccset az erre való felkészülés jegyében játssza le az együttes.

A magyar keret közel teljes is: az orrtörésből gyógyuló jobbátlövő Albek Annán kívül a kapitány a legjobbakat hívhatta be, közülük egyedül a szintén kisebb sérüléssel bajlódó Böde-Bíró Blanka játéka lehet kérdéses.

Kapusok: Böde-Bíró Blanka (FTC), Bukovszky Anna (Vác), Janurik Kinga (FTC), Szemerey Zsófi (Mosonmagyaróvár)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Bietigheim – Németország), Győri-Lukács Viktória (Győri ETO)
Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC), Papp Nikolett (Gloria Buzau – Románia)
Irányítók: Vámos Petra (DVSC), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Budaörs), Simon Petra (FTC)
Beállók: Bordás Réka (Vác), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC), Pásztor Noémi (Mosonmagyaróvár)
Balátlövők: Juhász Gréta (Kisvárda), Kácsor Gréta (DVSC), Kuczora Csenge (Vác)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győri ETO)

Az Euro-kupa eddigi négy köre egyébként a papírformának megfelelően alakult. Magyarország és Norvégia eddig mindhárom meccsét megnyerte Ausztria illetve Svájc ellenében, az egymás ellenit 38-31-re a norvégok nyerték. Az októberi meccsen Golovin csapata négy kulcsemberét, a ferencvárosi Böde-Bíró Blankát, Szöllősi-Zácsik Szandrát és Janurik Kingát, valamint a debreceni Vámos Petrát is nélkülözni kényszerült.

A bukmékerek a csütörtöki, ulseti mérkőzésre is hasonló különbségű norvég sikert tartanak valósíznűnek. A mérkőzés megnyerésére pedig toronymagas favorit a norvég csapat. A gólok számát illetően viszont visszafogottabbak, úgy vélik, a felek ezúttal messze lesznek az őszi 69 találattól.

(Kiemelt kép: Magyar Kézilabda Szövetség/Kovács Anikó)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)