Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
ÉGIS Körmend

Nyeretlen maradt a Körmend

Az Egis Körmend hazai pályán nagy csatában kikapott a finn Karhutól szerdán a férfi kosárlabda Európa Kupa negyedik fordulójában, ezzel továbbra is nyeretlen.

Eredmény:

EK, G csoport, 4. forduló:

Egis Körmend-Karhu (finn) 89-90 (24-27, 20-18, 15-28, 30-17)
————————————————————-
A magyar csapat legjobb dobói: Chambers 26 pont, Moore 18, Ferencz 11

A magyar bajnoki ezüstérmes vasiak három vereséggel kezdték az EK-idényt: 77-62-re maradtak alul a finn Karhu vendégeként, hazai pályán egy dudaszós triplával 99-98-ra kikaptak a portugál Sportingtól, majd a múlt héten a lengyel Wloclawek csarnokában 88-58-ra vesztettek.

Antonisz Konsztantinidesz vezetőedző együttese – amely az NB I-ben 3/2-es győzelmi mérlegnél tart – az EK-folytatásban sereghajtóként a 3/0-lal éllovas Karhut fogadta. A szerdai „visszavágó” ott folytatódott, ahol a finnországi meccs abbamaradt, az északiak rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a Körmend folyamatosan hátrányban volt. A sérüléséből felépült, 37 éves Ferencz Csaba – a hazaiak egyetlen válogatottja – két triplát is dobott a nyitónegyedben, amely így is 24-27-tel zárult. A folytatásban a Körmend többször is felzárkózott egy pontra, de fordítani nem tudott, a nagyszünetben 44-45 állt a nagyórán.

A harmadik játékrészben a vasiak csaknem kétszer annyi pontot kaptak, mint amennyit dobtak, ez pedig megpecsételte a sorsukat. Az 59-73-ról induló zárónegyedben a házigazdák hosszú hajrát nyitottak, az utolsó – győzelemért indított – támadást 89-90-nél viszont elrontották.

A Körmend negyedik vereségével gyakorlatilag esélytelen maradt a továbbjutásra, míg a hibátlan Karhu csoportelsőségét aligha fenyegeti veszély.

A Körmend három hét múlva a Sportinghoz látogat.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/EgisKormendOfficial
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)