Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
NKA Universitas PEAC

Nyolcpontos pécsi hátrány a nyolcaddöntőben

Az NKA Universitas PEAC hazai pályán nyolc ponttal kikapott a francia Villeneuve d’Ascq együttesétől csütörtökön a női kosárlabda Európa Kupa nyolcaddöntő első mérkőzésén.

Eredmény:

Női EK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

NKA Universitas PEAC – Villeneuve d’Ascq LM (francia) 66-74 (13-12, 21-24, 16-19, 16-19)

A magyar csapat legjobb dobói: Kiss 20, Wentzel 18, Simon 8

A pécsi együttes történelmi lehetőség előtt állt, ugyanis a klub 2012-es alapítása óta először juthatott be a negyeddöntőbe a második számú kontinentális kupasorozatban.

A csütörtöki találkozó első öt perce nem ezt a forgatókönyvet jósolta, ugyanis a francia bajnokság éllovasa 10-2-re elhúzott. Jovan Gorec vezetőedző együttese – amely odahaza még veretlen az idény során – azonban hamar összeszedte magát, és a válogatott Kiss Virág révén a 8. percben átvette a vezetést. A folytatás kiegyenlített küzdelmet hozott, hol az egyik, hol a másik csapat volt egy-két ponttal előrébb. A nagyszünetben 34-36 volt az állás, Kiss pedig a mezőny legjobbjaként 12 pontnál tartott.

Fordulás után kilenc ponttal meglépett az ellenfél (42-51), főként a nyaranta a WNBA-ben szereplő amerikai Kamiah Smalls és Kennedy Burke kosaraival. Az 50-55-ről induló zárószakaszban a PEAC már hasztalanul próbálta utolérni riválisát, végül nyolcpontos hátránnyal zárta a párharc első felvonását, és nehéz helyzetből várja a folytatást.

A visszavágóra szerdán kerül sor Villeneuve d’Ascq-ban.

Az Euroliga alatt a második vonalnak számító EK csoportköréből a Pécs és a Győr is továbbjutott, a kieséses szakasz első köréből azonban csak a baranyaiak léptek tovább, a szlovák Piestanske Cajky elleni kettős győzelemmel. A Győr mindkétszer kikapott a török Galatasaraytól és búcsúzott.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/PeacPecs
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)