Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
DVTK - Schio

Odahaza nyert a Sopron és a DVTK

A címvédő Sopron hét ponttal legyőzte hazai pályán a belga Mechelent, míg a DVTK óriási hajrával verte a vendég olasz Schiót csütörtökön a női kosárlabda Euroliga nyolcadik fordulójában.

Eredmények:

Női Euroliga, 8. forduló, B csoport:

Sopron Basket-Mechelen (belga) 71-64 (24-8, 16-18, 16-19, 15-19)
————————————————————
a magyar csapat legjobb dobói: Brooks 21 pont, Turner 13, Fegyverneky 11, Kunek 10, Magbegor 10

DVTK HUN-Therm – Schio (olasz) 65-63 (18-14, 12-23, 17-16, 18-10)
————————————————————
A magyar csapat legjobb dobói: Garbin 17, Kányási 10

A Sopron a 2022-es év végén 5/2-re javította győzelmi mutatóját odahaza az olasz Schio elleni sikerrel, így – holtversenyben az első kettővel – a B csoport harmadik helyéről várta a folytatást. A Mechelen a nyolcas sereghajtójaként érkezett Magyarországra, a flamand gárda eddigi hét mérkőzésén mindössze egyszer nyert az Euroligában.

Gáspár Dávid együttese mellett szólt az is, hogy az első fordulóban, még október 27-én, 91-62-re nyert Belgiumban. A csütörtöki „visszavágó” alaphangulatát a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia adta meg egy triplával, majd az olimpiai bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok szerb Jelena Brooks is fontos kosarakat szerzett. Hét perc elteltével már 18-8 állt a nagyórán, aztán a nyitónegyed végére 16 ponttal ellépett a magyar bajnok. A folytatásban nagyot fordult a meccs: a házigazdák hét percig nem találtak a gyűrűbe, ezalatt az ellenfél egy 12-0-ás rohammal 4 pontra felzárkózott. A hosszú kosárcsendet a nemrég Sopronba visszatért, magyar állampolgársággal is rendelkező Turner Yvonne törte meg, aki egy percen belül hét pontot szórt. Váratlanul egy 13-0-ás hazai sorozat következett, a nagyszünetben 40-26 volt az állás, Turner a mezőny legjobbjaként 11 pontnál tartott.

Térfélcsere után is hullámzott a mérkőzés, a túloldalon beindult az amerikai Morgan Bertsch, 10 belga pontra csak 2 érkezett válaszul, ezzel együtt maradt a 6-7 pontos távolság. Brooks remeklésének köszönhetően a zárószakasz 56-45-ről indult, majd az ausztrál válogatottal nemrég világbajnoki bronzérmes Ezi Magbergor is elérte a 10 pontot. A hajrában a vendégek – akik 0-2-nél vezettek utoljára – még egyszer feljöttek 5 pontra, de a zöld-sárgák sikere ekkor sem forgott veszélyben. Brooks a mezőny legjobbjaként 21 ponttal zárt.

A soproni csapat egy hét múlva a török Mersint fogadja.

A csoport másik magyar vonatkozású mérkőzésén az újonc létére 3/4-es mérleggel álló DVTK az olasz Schiót fogadta, amely legutóbb kikapott Sopronban, de így is 5/2-es mérleggel a második volt a B jelű nyolcasban.

A magyar bajnokságban 12/2-nél tartó miskolci gárda Kányási Veronika vezetésével remek nyitónegyedet produkált, ám a folytatás már gyengébben sikerült, és 20 perc után 30-37 állt az eredményjelzőn. A 28. percben 47-47-nél ismét utolérte riválisát Völgyi Péter együttese, a negyedik felvonás viszont 47-53-ról indult. Ebben végig kiélezett csata zajlott a pályán, a diósgyőriek 60-63-ról az utolsó percben 65-63-ra fordítottak, és innen már nem engedték ki a kezükből a diadalt.

A DVTK egy hét múlva a Mechelenhez látogat.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Vajda János
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)