Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
UTE - Honvéd

Öldöklő harc a kiesés elkerüléséért

Szombaton lejátszották a magyar elsőosztályú labdarúgó-bajnokság, vagyis az NB I 17. fordulójának első három mérkőzését, de amíg a két délutáni találkozó kimenetele, a Kisvárda-Paks 2-2, illetve a Debrecen-Zalaegerszeg 3-0 nem különösebben lepte meg a közvéleményt, addig az esti összecsapás, a Vasas Üllői úti vendégjátéka annál nagyobb felzúdulást okozott.

Történt ugyanis, hogy a sorsolás szeszélye folytán a sereghajtó utazott a listavezetőhöz, vagyis a papírforma szerint a szezon legsimább meccse várt a Ferencvárosra. Nos, ehhez képest egy nyögvenyelős 0-0-val kellett beérnie a címvédőnek, bár látva az ötlettelen játékukat, ez nem is akkora csoda, hiszen ezzel a körülményes támadásépítéssel talán reggelig sem rúgott volna gólt a Csercseszov-legénység.

A zöld-fehérek szépszámú és lelkes szurkolóserege csalódottan vette tudomásul, hogy hiába a papíron meglévő hatalmas tudásbeli különbség, egyetlen árva gólt sem sikerült szerezniük, pedig a piros-kékek a játék tördelésén kívül nem sok vizet zavartak.

Valószínűleg minden másképpen lesz a ma délutáni kiemelt mérkőzésen, amikor a Megyeri úti Szusza Ferenc-stadionban két patinás, sokszoros bajnokcsapat néz egymással farkasszemet, hogy végre-valahára elkerüljenek a kiesőzónából. Viszont ezt csak győzelemmel, sőt győzelmekkel lehet megvalósítani, így a bunkerfocival és egy esetleges gólnélküli döntetlennel mindkét gárda saját maga alatt vágná a fát.

Különösen igaz mindez a hazai pályán szereplő lila-fehérekre, akik ezután a találkozót követően nem kevesebb mint négyszer utaznak idegenbe, márpedig ha az eddigi Újpesten kívüli teljesítményüket vesszük górcső alá, ez nem sok jóval kecsegtet. Hét mérkőzésen mindössze három rúgott gólt sikerült összehozniuk, tehát érthető, ha kiváltképpen fontos kilencven perc vár a szerb vezetőedző, Kruscsics tanítványaira.

A parázsnak ígérkező összecsapás másik résztvevője, a Honvéd is a nyakán érezheti a kést, hiszen eddig éppen ugyanúgy tizenhat pontot gyűjtöttek, mint a mai riválisuk, ám ha a liláknál gyenge támadójátékot emlegettünk, mit mondjuk a kispestiekre, akik éppen csak hogy elérik az egy rúgott gól per meccses átlagot.

Ezen sürgősen javítaniuk kell, mert ez a hatékonyság aligha lesz elegendő az élvonalban maradáshoz. Ezért úgy gondolom, hogy izgalomban, feszültségben aligha lesz hiány…

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban szoros meccsen hazai győzelmet várok (Odds: 2,30)

A mérkőzést 15 óra 30 perctől az M4 csatornán követhetjük figyelemmel.