Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
UTE-FTC

Összejön-e az Újpest – Ferencváros rangadó?

A hétvégi bajnoki mérkőzések után kedden és szerdán 20 órai kezdettel a két elődöntővel folytatódnak a labdarúgó Magyar Kupa küzdelmei, amelybe a három élvonalbeli gárda mellé kakukktojásként egy másodosztályú csapat is beverekedte magát.

Az első mérkőzést Pakson rendezik, ahová az utóbbi hetekben lendületbe került Újpest látogat, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy az aktuális formák alapján jó eséllyel pályázhatja meg a döntőbe jutást.
Miután a lila-fehérek februárban még jócskán kieső helyen álltak, a tulajdonosváltással egy időben komoly erősítések érkeztek a Megyeri útra, elég csak a gólokat futószalagon termelő középcsatárra, Zivzivadzére, vagy a középpályán elnyűhetetlenül robotoló Onovóra gondolni.

Velük az új szakvezető, Kruscsics is hamar megtalálta a közös hangot, és láss csodát, április közepére, a Zalaegerszeg elleni győzelmet követően már a negyedik helyre kapaszkodtak fel.

Éppen ellenkező utat jár be a bajnokságot remekül kezdő paksi alakulat, ám úgy fest, hogy a tavaszi hajrára kifulladtak Bognár György tanítványai.

Noha a sereghajtó MTK nem okozott gondot nekik legutóbb, előtte négy forduló alatt mindössze egyetlen árva pontot szereztek, többek között a mai ellenfelükkel szemben is alulmaradtak hazai pályán.

A lehetőség tehát adott a visszavágásra, ám a lila-fehérek aligha asszisztálnak mindehhez, így érzésem szerint a címvédő egy újabb döntős szereplés elé nézhet.

A Tippmix ajánlatából a továbbjutás kimenetelt ajánlanám: Újpest FC (1,88-as odds)

A szerdai összecsapás elvileg egyértelműbbnek tűnik, hiszen Győrben a másodosztály tizenegyedik helyén szerénykedő ETO a  bajnoki cím első számú várományosát látja vendégül.
Ennek ellenére mégsem írnám le a hazaiakat, elég csak arra gondolunk, hogy az idei kupamenetelés során már két nagyágyúnak, A Puskás Akadémiának és a MOL Fehérvárnak  is beletörött a bicskája a taktikusan futballozó győriekbe.

Ezúttal viszont aligha lesz óriásölés, Csercseszov legénysége könnyűszerrel masírozik be a fináléba, amely így regy kifejezetten pikáns, a magyar futball szerelmesei számára rendkívül izgalmas párosítást hozhat.

Újpest – Ferencváros, azt hiszem ennél nagyobb rangadót keresve sem találhatunk.

Egy biztos,  szerda estére minden kiderül, a két elődöntőt az M4 csatornán tekinthetjük meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)