Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
FIA Motorsport Games

Öt kategóriában is az első 10 között zártak a magyarok

Nyolcból öt kategóriában az első 10 hely valamelyikén fejezték be szereplésüket a magyar versenyzők a múlt vasárnap véget ért Motorsport Games elnevezésű eseményen, vagyis az autósport olimpián, amelynek a franciaországi Paul Ricard versenypálya és környéke adott otthont.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) szerdai közleménye szerint a legjobb eredményt magyar részről a László Martin, Berendi Dávid ralis páros érte el, ők a Rally2 géposztályban ötödikek lettek.

Szabó Ádám és Horn Lilla gokart szlalomban hatodikként, Bognár Martin és Deák Tünde pedig az autósok szlalomversenyében hetedikként zárt, míg a gokartosok sprintversenyében Juráncsik Balázs nyolcadik lett. Autókrosszban, a cross car junior kategóriában Csuti Kristóf kilencedikként végzett.

Ami a többi magyar résztvevőt illeti: a Forma-4-esek között Kovács Zénó a 17., driftben Utasi Péter a 18., e-sportban, azaz a szimulátorosok között pedig Artzt Kristóf a 39. helyen végzett.

„Fantasztikus csapatunk volt, melynek tagjaival öröm volt átélni a Motorsport Games minden pillanatát. Azzal, hogy öt kategóriában is top 10-es eredményt értünk el, jelentősen túlteljesítettük az első, 2019-es eseményen elért eredményeinket. Felemelő érzés és büszkeség volt magyarnak lenni ezen a hétvégén Franciaországban” – idézte a közlemény Oláh Gyárfást, az MNASZ elnökét.

A második Motorsport Gamesen 72 ország 463 versenyzője mérte össze a tudását 17 különböző kategóriában. Az éremtáblázat élén az olaszok végeztek, megelőzve a házigazda franciákat, illetve a harmadikként záró belgákat. A következő autósport olimpiát 2024-ben, Valenciában rendezik.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/fiamotorsportgames
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)