Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
NBA

Ötödik felvonás

Hétfőről keddre virradó hajnalban 3 óra után néhány perccel indul útjára a labda az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság, vagyis az NBA nagydöntőjének ötödik mérkőzésén.

A helyszín ezúttal a Golden State Warriors otthona, a San Franciscóban található Chase Center, ahová természetesen már napokkal ezelőtt elfogyott minden belépőjegy.

Legutóbb a most hazai pályán játszó kaliforniai alakulat megnyerte a Boston Celtics elleni idegenbeli negyedik találkozót, ezzel a párharcot 2-2-re módosította, vagyis visszavette az első meccsen elveszített pályaelőnyt, így most ha kicsivel is, de újra a Steve Kerr irányította „Dubs” becenevű gárda felé billen a mérleg nyelve.

Pedig pénteken elég sűrűn rezgett a léc, amikor a negyedik összecsapás hajrájához közeledve úgy tűnt, hogy a Celtics csíkócsapata mérföldes lépést tehet a bajnoki cím felé, ám az utolsó hét és fél percben egészen döbbenetes módon mindössze kettő (hárompontos) kosarat tudtak szerezni, így hiába vezettek öt ponttal 91-86-ra, végül 107-97-es vereséget szenvedtek az ihletett formában kosarazó Stephen Curry vezette vendégektől.

Azt pedig aligha szorul magyarázatra, hogy micsoda különbség van egy négy nyert mérkőzésig tartó párharcban a 3-1-es vezetés és a 2-2-es döntetlen között.

Immár sokadszorra bizonyosodott  be, hogy a rutin milyen sokat jelent a legkiélezettebb helyzetekben, hiszen amíg az egyik oldalon többszörös bajnokok, Curry, Thompson, Green pattogtattak, addig zöld-fehérben olyanok, akik pályafutásuk alatt még egyetlen döntőben sem szerepelhettek.

Meglátásom szerint ez a bizonyos legutóbbi mérkőzés volt a finálé fordulópontja, vagyis ez volt az utolsó esélye Udoka tanítványainak, hogy később bajnokká avanzsáljanak. Magyarul szólva mostantól fogva már csak tökéletes játékkal, no és egy kis szerencsével felvértezve lehet esélyük, hogy a végén ők ünnepelhessenek.

Éppen ezért a Tippmix esélylatolgatás rovatunkban jó szívvel ajánlom a Ki nyeri az NBA-t? kérdésre a Golden State Warriors együttesét (1,57-es odds).

A mérkőzést a Sport1 csatornán tekinthetjük meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)