Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Andrásfi Tibor

Ötödik lett a párbajtőröző Andrásfi Tibor

A magyarok közül a legjobb eredményt elérve az ötödik helyen végzett Andrásfi Tibor a férfi párbajtőrözők versenyében pénteken a plovdivi egyéni vívó Európa-bajnokságon.

A négy magyar induló közül Siklósi Gergely és Koch Máté a főtábla második körében búcsúzott, Andrásfi és Nagy Dávid viszont a legjobb 16 között is pástra léphetett. Előbbi a svájci Hadrien Favre-ral sokáig szoros asszót vívott, mindkét fél óvatos volt, 9-9 után azonban a magyar párbajtőröző szúrásai voltak pontosabbak, így a végére már nem maradt izgulni való, négytusos magyar siker született.

Az idény elején, novemberben, Bernben rendezett világkupán győztes Andrásfi az éremért Marco Brinkmann-nal mérkőzött. Az asszó nagy részében vezetett, sok volt az együttes találat, így a két fél hamar eljutott a végjátékig. Andrásfi 14-12-es előnyben közel állt a győzelemhez, de a német vívó kétszer is meg tudta őt szúrni, miközben védekezve a pást végbe szorult vissza. Ezt követően újabb együttes következett, azaz maradt a 14-14, végül megint a hátráló Brinkmann volt eredményes.

Nagy a bolgár Jordan Galabovval vívott a negyeddöntőért és a harmadik három perc közepéig végig vezetett. 12-9-es állást követően viszont ellenfele megérezte, mivel lehet hatékony, és sorozatban hat találatot adott, miközben egyet sem kapott.

A versenyt a Koch Mátét a 32 között búcsúztató olasz Davide Di Veroli nyerte.

Forrás: MTI; Fotó: BIZZI Team
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)