Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Piros Zsombor

Piros nyert, Babos kiesett a selejtezőben

Piros Zsombor győzött, Babos Tímea viszont kiesett a selejtező első fordulójában szerdán az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Piros (127.) az olasz Andrea Pellegrinóval (157.) szállt szembe, akit szettveszteség nélkül megvert az eddigi két mérkőzésükön. Első találkozójukat éppen a tavalyi Australian Open-selejtezőben vívták, ráadásul szintén a második fordulóban, akkor az AO 2017-es junior bajnoka 6:2, 7:5-tel lépett tovább. A harmadik összecsapáson az ellenfél – a magyar szövetség beszámolója alapján – agresszívan, stabilan uralta az első szettet. A brékhátrányból (1:3) még visszajött a magyar (3:3), majd a rövidítésben is felállt 1-5-ről, de 7-5-re elvesztette a tie-breaket. A második játszmától szinte egy másik Piros Zsombor kezdett teniszezni, és 6:2, 6:1-re hozta a következő kettő szettet.

„Úgy voltam vele, hogy passzívabb játékkal buktam az első szettet és nem fogom még egyszer eljátszani, hogy én leszek a passzív, meg az, aki sokat fut. Kicsit jobban elengedtem a kezemet és megpróbáltam bízni az egyeneseimben, ami általában szokott jönni magától, csak most nincs nagy önbizalmam, és egy-két eredményesebb gém meg pont után egyszerűen elkaptam a fonalat. A második szett közepétől lelkileg és játékban is érezhetően én voltam fölényben, de örülök, hogy erre képes voltam” – mondta Piros Zsombor a hazai szövetség Facebook-oldalán, majd hozzátette, hogy örült volna egy pihenőnapnak, mert rég játszott tétmeccsen döntő szettet, ugyanakkor megpróbál minél többet pihenni, hogy csütörtökön szászázalékos állapotban léphessen újra pályára.

A világranglistán 178. Babos első ellenfele a lett Darja Semenistaja (143.) volt, akivel még nem találkozott. A párosban négyszeres Grand Slam-bajnok magyar betegen érkezett a 15-ös pályára: köhögött, fújta az orrát, és nehezen kapott levegőt. A második szettben 1:2-nél ápolták is a pályán, megmérték a vérnyomását, és lassan javult a helyzet. Sorozatban hét gémet nyerve már ő vezetett 4:6, 6:2, 2:0-ra, sőt, 3:1 is volt a döntő szettben. A 30 éves Babos jól játszott, okosan tördelte a játékot tenyeres nyesésekkel, emellett kiválóan szervált. A 32. helyen kiemelt riválisa azonban ekkor pontosabban kezdett teniszezni és fordított, majd végül legyőzte a keményen küzdő Babost. A magyar játékos a jövő héten párosban lép pályára az AO főtábláján.

„Tegnap és tegnapelőtt még lázas voltam, úgyhogy nem jött jókor ez a betegség, de nálam nincs olyan, hogy ne próbálnám meg és ne tenném ki a maximumot pályára. Ma is megpróbáltam, aztán miután a helyi orvosok elláttak, utána már jobban éreztem magam, de nyilván összességében nagyon gátolt ez a megbetegedés, meg hogy nem volt olyan magas az energiaszintem, amilyen szokott lenni” – mondta Babos, aki kiemelte, hogy fájdalomcsillapítókat kapott, de ellenfele is a „segítségére volt”, mivel akadt egy olyan periódusa a meccsnek, amikor Semenistaja irreálisan sokat hibázott, ugyanakkor a döntő szett közepétől teljesen más játékra váltott. Babos elmondása szerint a következő napokban kihagyja az edzéseket, de párosban, sőt elképzelhető, hogy hosszú idő után vegyes párosban is pályára lép majd.
Udvardy Panna (159.) számára az első forduló jelentette a végállomást, ugyanis kétszettes vereséget szenvedett a holland Arianne Hartonóval (150.) szemben, akitől tavaly kétszer is kikapott.

Gálfi Dalma (139.) a kvalifikáció második fordulójában három szettben kikapott a hazai közönség előtt szereplő Priscilla Hontól (206.).

A főtábla vasárnap rajtoló küzdelmeiben Fucsovics Márton és Marozsán Fábián alanyi jogon szerepel.

Eredmények, selejtező, 1. forduló:

Arianne Hartono (holland)-Udvardy Panna 7:6 (7-4), 6:3
Darja Semenistaja (lett, 32.)-Babos Tímea 6:4, 2:6, 6:4
Piros Zsombor-Andrea Pellegrino (olasz) 6:7 (5-7), 6:2, 6:1

2. forduló:
Priscilla Hon (ausztrál)-Gálfi Dalma (29.) 4:6, 6:3, 6:4

Forrás: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)